eMN Creative Commons License 2008.03.27 0 0 228
Hello!

Lehet, hogy Rita nem fogja díjazni, hogy válaszolok neked, de már nem bírom szó nélkül hagyni, ahogy szapulod és próbálod lejáratni mindennel.

Én mindent tudok a körülményekről mert megkérdeztem tőle!  Tudomásom szerint a tenyésztési szabályzatot nem ő egyedül írta, hanem a Szekció 3 fős vezetősége és egyelőre egy tervezet melyhez jó lenne ha mindenki tartaná magát  amíg hivatalos lesz, de talán ő az egyetlen aki majdnem maradéktalanul betartja.

 

Pie szűrési eredményei megvannak és mindene mentes és ezt már a fedeztetés időpontjában is tudták. Ugyanúgy a Dödiről is, hogy mentes. Sőt, azt is tudom, hogy Amigoval akart fedeztetni, de mivel ő még akkor nem volt leszűrve ezért nem vállalta be. Én is akartam tenyész szemléztetni még január elején, de ez az MKSZ-es volt a leghamarabbi idén, előtte pedig hosszú hónapokig semmi. Nem értem egyébként, hogyha sokan szidják az MKSZ- es szemlét akkor miért olyan fontos a megléte, hiszen csak megtudja állapítani egy ennyire magas igényekkel dolgozó tenyésztő, hogy érdemes-e a kutyája tovább tenyésztésre vagy sem, attól függetlenül, hogy egy fajtához nem is igazán értő bíró volt ráadásul a szemléző. Mindennek ellenére elvitte, hiszen maga elé állított feltételeknek meg akar felelni, pedig egy félidős anya kutya már kezd erősen torzulni a vemhesség miatt. Ennek ellenére sem találni rajta hibát.

 

Még mindig van amit nem értek:

 

Miért baj az, hogyha valaki a kutyáiról akiket nem állít tenyésztésbe, leírja, hogy miért nem? Egyik oldalon azt írod, hogy miért csak jókat ír, a következőkben meg azt, hogy , hogy képes a többiekről rosszat írni. Mondj még egy olyan embert aki megtartott ennyi hobby kutyát, csak azért mert  nem tud megválni tőlük annyira szereti őket! Nem ajándékozta, adta el őket hanem ugyan úgy vele vannak mint a tenyész kutyái. Más már rég továbbadott volna minden nevetséges indokokra hivatkozva (verekedés stb…). 

 

Azért veszem védelmembe őt, mert messze a legkorrektebb tenyésztő aki igazán a kutyáiért él! 3 alom az miért lenne sok? Mert évente befedezi a szukáját?

Visszatérve Piehoz, tudom, hogy miért fedeztette be most és nem nyáron, hogy miért nem várt vele még egy tüzelést. De te azt hiszed mindent tudsz, pedig ha ismernéd te is tudnád, hogy ez is a kutyáért van. De te csak irigy vagy és bántja a szemed  ha valaki jobb mint TE! Bizonyára belebuktál a tenyésztésbe és bosszúból lejárató hadjáratot fújtál az ellen aki jobb mint te! Tipikus magyar felfogás, ha nekem nem sikerül, másnak se legyen már jó! Hozzátenném, hogy nála tapasztaltam egyedül, hogy nem szid másokat, pont ellenkezőleg, aki tőle akar kutyát venni azt elküldi máshoz, hogy nézzen körül és biztos legyen a döntésében, hogy a Peppe Nero kennelből akar kutyát. Máshol ilyet nem tapasztaltam, mindenki csak magát dicséri és, hogy az ő kutyái a legjobbak.

 

Én sorban állok egy igazán jó kutyáért a Peppe Nero kennelnél, mert nekem fontos, hogy a tenyésztő őszinte legyen, jó kutyát kapjak garanciával és mindenkit erre buzdítok, mert a jó kutyára megéri várni -akár éveket is!