BoBoYSA Creative Commons License 2008.03.21 0 0 157

Most csak gyors válasz:
1) Nagyon nehéz alkoholmentes sört főzni.

2) Most nem emlékszem pontosan, de az jövedék mentes, valahány alkohol százalékig (1,5% volt, de ezt csökkentettek ebben nem vagyok biztos mire).

3) Egyébként nem tilos otton sörtfőzni, de kell kozzá vámraktár, hitelesített edényzet, nyilván drága adminisztráció, és jövedéki kaució 1 milla. Ez arra van, hogy legyen miből büntetni  (nem ezek a pontos nevek)

Szóval nem az a gond, hogy jövedéki adó van a házi sörön, és azt be kellene fizetni (ezt értem, akár mondhatnám természetes) hanem az, hogy adminisztratív eszözökkel lehetlenné teszik.

Ez nem a fináncok hibája, hanem a törvényhozásé, akik abból indulnak ki, hogy a magyar ember lop, csal hazudik, ezért nem hisszik el neki, hogy befizetné a jövedéket. Inkább büntetik azt is, aki pálinkafőző (komlóforraló <ezen házi méretrekben betegre röhögöm magam> ) edényzetet tart, vagy készít (!).

Miután a szőlőbort nem tudják megtiltani, az mehet, de a gyümölcsbor már nem. Sem a gyári sörfőző kitek (árulható, vásárolható, de nem felhasználható). Sem egy kanál cukor vízben, málna szörppel élesztővel (lásd erjedő cukorcefre).

Az más kérdés, hogy a fináncnak van jobb dolga is (remélhetőleg).

Törvénymódosításra van szükség.

Üdv

 

Előzmény: krulis (156)