HA7JOL Creative Commons License 2008.03.19 0 0 13068

Szia!  (Sziasztok)

 

Az illeték mentes eljárás engem is érdekelne.

Olvasgatom a topic-ot, és látom nem csak én vagyok nyakig a pocsolyában..

 

Az én esetemben egy meglehetősen reakciós nyugdíjas szomszéd mozgatja a szálakat, és az úgy már odáig fajult, hogy a sokadik feljelentés után most az építésügyi hatósággal szeretné lebontatni az antennáimat.

Elmeállapotát jól tükrözi, hogy az antennákkal nem elégszik meg. Lebontatná a szobám teraszát, és befalaztatná a szobaablakomat is. (persze ez csak a tortadísz.)

 

Ma érkezett vissza a levelem az NHH-tól, akik csak megerősítették a rendeletet.

Azaz, a dipól is antenna, és ez szerit kell az engedélyeztetési eljárást lefolytatni :(

 

Nagyon tetszik a zászlórúd eljárás, mert itt csak egy műanyag védőcsőbe kellene az antennát rejteni a tetejére egy csigával, és avval zászlót feszíteni a tövébe..

Örömmel tisztítanám a nemzeti lobogót, ha kell kétnaponta is...

 

Amiről még semmit nem hallottam:

Mi a helyzet az ideiglenes antennákkal?. Azokkal amit egy mozdulattal el lehet fektetni, avagy lekötni? Ezek is eljárás kötelesek?

 

Nagyon úgy látom hogy ez a rendelet nem ellenünk/nekünk készült, hanem a gombamód szaporodó mobil állomások megfékezésére, és mi (mint mindig) csak porszem vagyunk az aparát gépezetében.

Akiket célul tűztek ki evvel, azoknak a méterenkénti 50e Huf illeték teljesen zsebpénz, a telepítésre szánt eszközök és a telepíteni kívánt torony árával szemben.

Nekünk akik bontott trafóvezetékből, és spárgával kifeszített "antennákkal"

szeretnénk forgalmazni talán a rádiónk ér (1-2m-nyi illeték díjat), amit nem kevés

év alatt gyűjtögettünk össze, szóval nekünk ez a törvény (rendelet) betarthatatlan, és kivitelezhetetlen. Ha eltekintenék az illetéktől, akkor a szükséges papírhalmaz beszerzési (költsége) és ideje is túl nagy összegbe és időbe telik.

Remélem ez csak törvénykezési hiba, és mihamarább orvoslásra talál, mert a csökkenő érdeklődés, és egyre kevesebb klub ezzel a rendelettel egy huszárvágással rohamléptékben meg is szüntethet minket.

 

A közeljövőben terveztem volna egy 4 és egy 3 sávos DunaX GP telepítését, a két antenna tartó közé kifeszített 80m-re hangolt dipóllal, de most komolyan el kellett gondolkodnom, hogy megér-e ez nekem közel 2 és fél millió forintot ?!?!

Ha nem lenne a klub, és az a rengeteg nagyszerű barát - jól ismert amatőr társak, most felmondanám az egészet. Természetesen ezt az örömet nem szerzem meg a hivatalnak, és biztosan meg lesz az út a folyatatáshoz.

 

Üdv! Laci_

Előzmény: HG4I (13061)