krulis Creative Commons License 2008.03.13 0 0 147
Örömmel látom, hogy megélénkült a topik a nyár óta!

Két merényletet követtem el azóta , itt van pár kép a főzésről és a végeredményről.

Az első egy egyszerű búzasör, talán ez sikerült a legjobban eddig.

A második belga búzasör, wittbeer lett volna speckó élesztővel, de négy hét után úgy besavanyodott, hogy nem lehetett meginni. Persze pont most szerettem volna kipróbálni, hogy mennyit javul az érleléssel...
Érdekes, mert 2-3 hétig semmi mellékíz nem volt, utánna az összes palackban megromlott, tehát még az erjesztőtartályban kerülhetett bele. Gondolom nem fertőtlenítettem rendesen, vagy más is lehet a gond? Ami még furcsa volt, hogy nagyon nehezem indult be az erjedés, de a végső fajsúly rendben volt.

Lassan azért kezdem kiheverni a traumát, van még alapanyagom egy ír feketéhez (stout) amibe pcionálisan lehet kávét önteni erjesztéskor, ezt azért lehet nem próbálom ki...

Hajrá sörfőzők!