gabesz961 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 441
A személykocsi olajcserénél én nem használok mosót bár az is igaz hogy csak a sajátomban szoktam cserélni. Inkább lecserélem az olajat 1-2 ezer km-rel hamarabb. Az olaj minőségére pedig odafigyelek. Szerintem a 4 ütemű motornak az olaj a lelke legyen az személykocsi vagy rotációs kapamotor. Azt viszont nem tudom hogy a szervizek használnak-e, de szerintem nem.
A rota és fűnyíró motorokról csak annyit hogy rengeteg motort szedtem már szét,volt közöttük olyan amiben soha nem cseréltek olajat csak utánöntöttek de volt olyan is amelyikben rendszeresen a gépkönyv előirásai alapján betartották az olajcserét.
Tapasztalatból mondom, ha a motorban előírásszerűen van olajcsere teljesen felesleges a mosó használata, hisz csak minimális lerakódás keletkezik a motortérben.
Azokban a motorokban amelyeket elhanyagoltak oly mértékű a lerakódás hogy a mosófolyadék szerintem nem bírkózik meg vele. Az ilyeneknek én le szoktam venni az alját vagy oldalát és brigéciollal szoktam kimosni,így biztosan tiszta lessz. Amúgy én csak Brigss olajat használok.
Előzmény: bohrer (439)