Törölt nick Creative Commons License 2008.02.29 0 0 27378
Volt aki megállapította, hogy az energiaellátás - tágabb körben - nemzetbiztonsági kérdés.

Egyetértek vele.


Ezt én követtem el, ne vessetek mókusok elé....

Ennek kapcsán, Tacsk0 arra világított rá, hogy ebben az iparágban (is) a világ szerencsésebb országaiban mindig nemzeti (állami) érdekekkel kerülhet szembe, aki az adott (más nemzet, állam befélyása alatt álló) vállalat érdekeit sérteni, keresztezni próbálja. Ez az oroszok esetében szerintem is különösen így van, és ők ezt számos alkalommal bizonyították is.

Jawohl, eddig mind szép és jó, Mert így megtárgyalva valóban nemzetbiztonsági kérdésről van szó. De amint átmegy az egyik politikai fél gyalázásába, onna már polidili-szint, és ez itt kéretik mellőzni.

Az orosz-ukrán gázvita és a vezeték "lezárása" (ténylegesen az orosz partner nem pumpált a rendszerbe gázt) bemutatta mennyire szavahihető az orosz "vállalati" partner, miközben garantálja hazánk ellátását.

Garantálni csak akkor tudnak, ha transzferországok is együttműködnek...
Egyébként nem véletlen, hogy a vezetékek végén lévő országoknak volt megfelelő mennyiségű (ha minimális is) tartaléka...

A "piaci" viszonyokat az is jól jelzi, hogy magyarország vásárolja a legdrágábban a földgázt orosz "barátainktól"

Ez mondjuk csak a keleti térségre igaz, a németek sem kapják lényegesen olcsóbban. Itt a környéken nagyjából mi vagyunk az egyetlenek, akik valóban piaci árat fizetünk érte. De nemsokára már nem leszünk facérok, több lépcsőben emelik az oroszok a többieknek is.

Ezek után nem mással (bárkivel) keresni a kapcsolatot az ország ellátására kissé amatőr, vagy kifejezetten érdekeinket eláruló magatartásnak tűnik. Azonban ezen ma már nem csodálkozik senki. azon az oldalon, ahol a világ dolgait a nemzet oldaláról nézik. Mások meg tapsolnak ehhez az érdekeinket kiárusító politikához.

Ez is nemzetbiztonsági kérdés.


Erről beszéltem... Ez így már nem nemzetbiztonsági kérdés, hanem politikai csapkodás. Nem vagy minden infó birtokában, mégis hazaárulózol...

Előzmény: Éhesló (27369)