pettyusz Creative Commons License 2008.02.26 0 0 16367

Szia!

 

Ez egy beltenger, amibe olyan folyók ömlenek, mint a Don, Dnyeper, Duna..stb. Annak lehet örülni, hogy ennyi "hordalék" ellenére a víz, mégis tiszta marad. Ezért fekete kagylót, homárt, vagy hasonlóan kényes tengeri élőlényeket nem sűrűn fogsz találni.

 

Persze vannak ott is halászhajók, halászok, így hal is biztos akad. Medúzát én is láttam több helyen, sőt egy kiadós vihar után egy sérült delfint is partra vetett a hullámzás. A parton lehet találni kagylóházakat.

 

A part nagyrészt homokos, a víz szinte folyamatosan hullámzik, illetve egy néhány száz méter után mélyül, így az Adriához, Vörös tengerhez képest kevésbé alkalmas merülésre. Ha ezt tervezed, talán a déli partszakaszon Sinemorec környékén találni sziklás partszakaszt, kisebb öblökkel, ahol érdekesebb lehet a víz alatti világ. Itt viszont csak kb.: 25 éve jártam, amikor még az a ping-pong labdás pipa volt forgalomban a KGST boltokban. Arra azért készülj fel, hogy ez a víz kevésbé sós, így fárasztóbb fennt maradni.

 

A kajáláshoz kicsit jobban értek. Régebben azt mondták, hogy Bulgáriába eljutni körülményes és drága, ott már nem kell sok pénz. Ez részben most is igaz. Vannak kifejezetten olcsó kaják, amik: egytálételek, pizzák, levesek, gyümölcsök, zöldséges-pörköltes-lecsós csumik, apró sült halak (caca). A boltok és az éttermek árai hasonlóak az itthonihoz, a választék és a minőség normális. A nagy különbség ott van, ha egy fullos vacsorát akarsz, az nem kerül sokkal többe, mint egy szerényebb. 

Ilyen esetben 4 főre jattal együtt sosem fizettünk 70-80 levánál többet. Az Adriánál egy hasonló vacsi, ennek közel a duplája.

 

Előzmény: caballo (16356)