Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.02.23 0 0 27233
Nos, a nemi megkulonboztetésről.

tetszett anno, amikor az oroszoknál, az ejtőernyős csapatoknál bevezették a szerződéses szolgálatot és engedélyezték a nőknek is a jelentkezést aktív (harci) beosztásokban. Tetszett nagyon a VDV parancsnokainak a magatartása, amikor elkezdett a nyavajgás a civilek körében, hogy ,,jaj, biztosan majd megkülömböztetik szegény nőket;jaj, hogyan fognak majd felvételizni; jaj, majd ellehetetlenítik őket a szolgálattól".
Annyit mondtak, hogy:
- nem lesz probléma. A követlményeken nem változtatunk. Ha a férfiak számára megadott normatívákat teljesíti a jelentkező hölgy - szó nélkül mehet az aktív alakulatba. Nálunk egyenlőség van.
Meg is oldották.
Elég sok nő szolgál ott passzív (biztosító) szolgálatnál. Az aktívban, tudtommal, csak egy nő van a pszkovi, és egy a tulai gárda hadosztályoknál. A tengerészgyalogságnál (p.l. a Baltijszkban (valamikor Pillau volt a neve:))is akadnak, de ott is nagyon kevés van belőlük. Ezekből is mindössze kettőt ismerek (lehet, hogy vannak még, bár nem hiszem), akik harcban is bizonyítottak. Mindkettő Tánya. ,,Anyafarkas" - Dagesztán, 1999; három turnus Csecsenföldön 2000-2002; egyéb bevetések. ,,Voland" - egy turnus első csecsen kampányban, Dagesztán, Abházia (békemisszió), második kampány csecsenföldön, egyéb eksönök.
Gyakorlatilag ez a két kivétel, amelyre azt mondom, hogy ok, szolgáljanak.
Amúgy meg - félretéve az össze feminista faxságot, - a nőnek semmi keresnivalója harcoló alakulatban. Más szolgálat ellen nincs kifogásom.
Előzmény: belic (27227)