Éhesló Creative Commons License 2008.02.23 0 0 27207

Helló!

 

OFF

Ha keményebb meccsre gondolsz szerintem itthon nem fosztogattak üzleteket, és követségeket sem gyújtottak fel. Nem mintha hiányolnám, de annyiszor elhangzott a "csőcselék" akkoriban, és ez a része - mármint hogy a tiltakozók nem törtek be kirakatokat, nem fosztogattak - nem volt megemlítve sehol sem. Pedig ez azért komoly mértékben minősíti a "csőcseléket" és azokat is, akik a francia, dán, stb. események tükrében ezt állították róluk.....

ON

 

A fiatalok hozzáállását alapvetően a nevelésük határozza meg. Ebben a vonatkozásban nincs sok reményünk.

Másrészről egyes "liberális-baloldali" elemzők szerint a mai fiatalság - "természetellenesen"  - konzervatív és jobboldali.

Ezért azt gondolom, hogy talán nem lenne olyan nag az ellenállás, ha egy világos és következetes szabályrendszer és a kötelezettségvállalással arányos előnyök társulnának hozzá.

Összefoglalva:

A sorozás teljes körű, nemre tekintet nélkül.Teljes egészségügyi alkalmatlanság esetén nincs orvosi a jogsihoz, és csak alaposan szűrve a munkavállaláshoz, részleges alkalmatlanság nem kizáró ok, csak könnyítést jelent.

Lelkiismereti okokból békében lehet szociális-, köz- , építő stb. szolgálatot vállalni, esetleg kissé hosszabb idővel (katonai 9 hónap, "könnyített" 1 év?).

A szolgálatra sorozottak az idejük letöltését követően - amennyiben súlyosabb fenyítés nélkül teljesítenek - tandíjmentességet kapnak. Köztisztviselő, közalkalmazott csak szolgálatot ellátott lehet.

 

Üdv, Éhesló

Előzmény: Törölt nick (27205)