Nr.121212 Creative Commons License 2008.02.18 0 0 27080
Hát igen, én mindig inkább többet írok mint kevesebbet :) ebbe az egészbe a lényeg hogy OLCSÓért kb. 8-10 modernizálható vadászbombázó-ért imádkozok biztos nem volna lehetetlen beszerezni. - még ilyen karcsú költségvetés mellett sem. Miután normális szintre hozták a GDP-arányos honvédelmi kiadásokat, és képességeket.
Azért az sem mindegy ám hogy MiG23-asok vagy csapásmérő vadászgépek várakoznak feleslegesen a kifutópályáinkon.
Az is beszédes hogy milyen országok rendszeresítették az F-15-öst:
IZRAEL, JAPÁN, SZAÚD-ARÁBIA, DÉL-KOREA. Asszem ezek a világ utolsó elszigetelt, önrendelkező ,független kisállamalakulatai. + USA
Nem a 80-as és nem is a 90-es években vagyunk. Sajnoss. Már abban az időszakban élünk amikor túl sokat nyerni nem lehet, csak veszíteni. Vagy ismertek valakit aki kiosztja azt amit már jól ellopott, elhalmozott ?? Ha már úgyis szar a gazdasági teljesítmény, akkor a nyugodt építkezés lehetőségét szavatolni kell. A "függetlenséget" még a befektetők is értékelik. Azon a kis honvédelmi kiadáson minek már spórolni. Arányaiban még mindig nem olyan sok amire szükségünk volna egy átfogó haderőreformra. Az összes "mértékadó" képlet bukott és változott, amire a 90-es években elkezdtünk építkezni, nem ártana észrevenni. Ha a gazdag jólszervezett kapitalista országok leépítenek, teljesítményt csökkentenek-koncentrálnak, pár bankalkalmazott és könyvelő gazdasági világválságot produkál egy hétvégén ,nyugdíjrendszer miatt aggódnak, ivóvíz energia-készletek kiderül hogy jócskán korlátozottak... hát itt asszem lehet vmi bibi . Bár még nem félek csak aggódok.
Légy résen ;)