Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2008.02.14 0 0 256
Énszerintem nem.

Egyrészt a normális külvilágban, normális emberekkel interakcióban létezni annyival nehezebb, mint a művi világban működni, hogy a jelenlegi informatika még köszönőviszonyban sincs vele.

Lásd a "captcha", ami megakasztja az automatikus regisztrációs progikat. Egy gyökér kis kép, és ez már elég, miközben ha csak nézel magad elé, nem egy és nem tíz ilyen feliratot látsz, hanem sokat, mind mozog, mind összevissza áll, és nem csak betűk, hanem ezer féle tárgy is, és mindet azonnal fel kell ismerni, reagálni rá, megváltoztatni... sok lépés van még hátra.

Másrészt én azt gondolom hogy az informatika (az otthoni/irodai része) azért eléggé lassan fejlődik, legalábbis visszagondolva hogy hogyan írtam a diplomámat 1997-ben (köhögött a word 50 oldalnál képekkel), meg hogy szerkesztek szövegeket ma (köhög a word 100 oldalnál képekkel), na ez én azt gondolom hogy vicc, nem technikai fejlődés, legalábbis nem 10 év gyümölcse egy elvileg rohamosan fejlődő iparágban.

Emiatt is lassan zárul az olló a gépek tudása és a valóságos világ követelményei közt.

De ez énszerintem jó, még bőven van tér az amatőröknek is.

Egyébként azt gondolom hogy a jelenlegi alapelvekkel (Von Neumann?) soha nem is fognak "normális" robotok készülni. Ahhoz valami egészen más kell, nem a jelenlegi Intel és társaik. Azért is nevezik intelligensnek azt, hogy a mobiltelefon magától lezárja a billentyűzetet meg hasonlók... mert tényleges intelligenciát, hogy például vegye fel legyen szíves a telefon saját magát, köszönjön annak aki hív, mondja meg hogy egy perc múlva jövök és visszahívom, ha meg az illető nem kér visszahívást, akkor azt közölje énvelem szóban, hogy csak egy nagyon egyszerű kis példát vegyek, ezekkel az eszközökkel soha-soha nem fogják tudni megcsinálni.

Ezért propagálom a Numentát is, de eddig még senkit se érdekelt :)

drBJ
Előzmény: Stiletto (255)