showtimes Creative Commons License 2008.02.14 0 0 10452
Jah, nem a falusiak vezették a hadműveleti naplót, ez a te erősséged :)
Világosan le volt írva az is - nem csepegtetve - hogy dátumot legfeljebb a templom maior domusában találni, a plébános nyilván feljegyezte, mint máshol is szokás volt az oroszok bejövetelének napját. Korábban azt is kifejtettem 1, most nem utazok ezért 80 km-t, 2, már nincs saját plébánosa a falunak
de nagy valószínűséggel december második harmadába lehet valószínűsíteni, a térségből pedig jan.20-al távoztak, ami Jolsva bevételének napja ( korábban szlovák forrást linkeltem róla). Azt is leírtam már jóval korábban, hogy úgy emlegették 3 hétig volt a front Torna térségében (azt is írtam, hogy a falu fölötti dombról belátni a Bódva felső folyásának a völgyét. Tehát erről a jól behatárolható, néhány falus térségről van szó, amely kulcspontja a tornai várhegy. Lent a völgyben hullámozhattak addig a támadások, ellentámadások.
Egyébként a 3 hétre ne végy mérget, lehetett 1-2 nappal több és kevesebb is. Ennyi szubjektivitás belefér, lévén falusiakról van szó, nem vezérkari tisztekről.

Mivel nem akarod megérteni a lényegét a történetnek ezért nem saját, hanem a Zoli által beírtakra hívom fel a figyelmed. Érdemes megfontolni:)
Előzmény: Némedi László __ (10451)