vélemény Creative Commons License 2008.02.12 0 0 226
Március közepétől már főszezoni árakat alkalmaznak, én ezért is utazom Olaszországba általában nov- febr között. Utána last minute oldalakon lehet elfogadható árakat találni, www.ratestogo.com.
Most én is nagyon olcsón fogok lakni, Hotel Aldini, a Calzaiuolin, a Dómtól 2 percre. Most 45euro az 1 ágyas szoba, 3 éve 55 volt. Akkor minden rendben volt, szoba elég tágas, reggeli kicsit jobb, mint a szokásos olasz.
Flower
Én 3 napos tartózkodásnál is lefoglalnám az Accadémiát mindenképpen, és valószínűleg az Uffizit is. Az én közgazdász lelkemnek az idő pénz, ki szoktam számolni a külföldi tartózkodásom egy óriányi hasznos idejére- amit nem a szállodában vagy közlekedéssel töltök- jutó költséget. Ez általában 1500-2000 ft, ha 5 euro foglalási díjjal ki tudok váltani egy órányi várakozási időt, már megérte foglalni. Persze, csak ha nem nagyon szoros a büdzséd.
Utólag nem idegesítem magam azzal, hogy nem volt sor, nem kellett volna felárat fizetni. Igaz, hogy én ha már egyszer megvettem valamit, akár itthon, akár külföldön, már nem foglalkozom azzal, hogy lehetett volna olcsóbb is.
Én vad turista vagyok, 3 napba nagyon sok látnivalót belepaszíroznék, logisztikailag alaposan megtervezve, a nyitvatartási idők figyelembe vételével. Pl az Accademia környékén szerintem feltétlenül megnézendő a Medici palota kápolnája, Gozzoli freskóival. Kicsi, max 30 perc, de gyönyörű.