Gentleman24 Creative Commons License 2008.02.04 0 0 857
Szia helene,

Ez a gazdálKODÓ a Kodolányi János Főiskola szaknyelvi nyelvvizsgája, idegenforgalmi és üzleti szaknyelven lehet vizsgázni.
Annyiból tér el Zöld úttól, hogy külön-külön is lehet jelentkezni rá azaz külön A-tipusúra és külön B-re, és természetesen C-komplex vizsgára!
Ha komplexre mész és az egyik sikerül csak teszem fel a B akkor az írásbeliről kapsz bizit és így továb....
Felépítése jóval egyszerűbb sztem mint zöld úté, legalábbis nekem jobban teccik, a szóbeli részénél itt is beszélned kell szakmai témáról mint zöld útnál, valamint van szituáció és 1 diagrammot kapsz, tök uaz mint Zöld út szóbelin, azzal a külömbséggel hogy ennél a magnó jóval könnyebb! 2 részből áll a magnó az egyik része feletválasztós azaz a,b,c közül kell kiválasztanod a helyes állítást szal 33,33% esély h eltalálod a jót ráadásul 3X hallgathatod meg ezzel szemben Zöld úton csak 2X!!!!
A másik része idegennyelvű kérdéseket kapsz a magnóhoz és természetesen idegen nyelven kell válaszolnod rá, az első részre 16 pontot a másikra 14 pontot kaphatsz. A magnó így összvisz 30 pontos, maga a szóbeli vizsga 50 pontos, 20 pontot kapsz a szakmai témára, 20 pontot a szitura és 10 pontot a diagrammra! tehát összvissz 80 pontos a szóbeli és 48 ponttal van meg ez a 60%, ja és itt nem szükséges az sem hogy minden készségnél elérj 40%-t! összvisznek kell lennie 60%-nak!!!!

Az írásbeli is hasonló van nyelvismeret, Olvasáskészség, beszámoló, email írás és egy tömörítés, de ha nagyon érdekel küldöm a linket itt bővebb infókat találhatsz róla és a vizsga menetéről!!!!!
Tehát a link a következő------>http://gazdalkodo.kodolanyi.hu/node/12

Sztem jóval könnyebb mint Zöld út és csak középfokú szinten lehet vizsgázni itt ami pont tökéletes nekem ughyanis bőven elég lesz nekem a diplomához!

Németből sajna nincs cuccom ECL felsőfokú tulajdonosa vagyok:-)

Előzmény: helene_ (856)