sirara Creative Commons License 2008.02.02 0 0 26457
Sziasztok! Biztos emlékeztek rám, mennyit szenvedtem itt a magas fogyasztásunk miatt. Gondolom, azóta sem tudtok aludni, hogy mi lehet a baj. Képet ugyan most sem pakolok fel magamról:))))))))

de, képzeljétek el: több heti egyeztetés után sikerült idecitálni vkit a viessmanntól (a központból, mert márkaszerízes járt már itt, de nem volt ötlete), aki szétszedett, megnézett mindent, és a következőt állapította meg:

Kazán okés, de: padlófűtés/radiátoros fűtéshez nem ilyen kazánt szokás feltenni, legalábbis nem így. Kell egy hidraulikus váltó, és egy motoros vezérlés a pf-re, ahogy ti is mondtátok.

A legszebb az, hogy a pf keverőszelepjére a skála fordítva volt felrakva (!!!), azt megcserélte, és beállította jól, minek következtében már most megszűnt a 3 perces ki-be kapcsolgatás. Persze a fogyasztás alakulásáról még nem tudok beszámolni, mindenesetre végre vki elmondta, hogy valószínűleg mi a szar a rendszerben. Most figyeljük a fogyasztást, aztán lehet, hogy megcsináltatjuk a javasolt módosításokat.