Sziasztok!
Tegnap megvolt a szoftverfrissítés az 1,6 CRDi-n az Autó-Óbudánál!!!
A progi, pontosabban az ECU frissitő szoftver mérete 7,6 Mega, kiadásának dátuma 2008.01.31., neve kicsit magyarosított angolsággal: Ceed 1,6 diesel Hezitét (dadogás-megtorpanás)!
A program a kipufugógáz-visszavezetésbe, illetve a turbónyomás szabályozásba avatkozik bele, illetve azt módosítja. A frissítés óta semmi dadogás, kiválóan húz és ami markánsan érződik még, hogy szinte extrén alacsony fordszámtól is rángatás nélkül húz!
Az esetleges fogyiváltozásra azért kiváncsi leszek!
Ja és amiért mentem! Írtam korábban hogy nem fújt középen levegőt a szellőző, kiderült az egyik lapát forgatórúdja pattant el anyaghiba miatt! A komplett fűtészettet kicserélték a probléma orvoslására, amit úgy képzeljetek el hogy kb. akkora mint 1,5(másfél) 26 literes hűtőláda és magába foglalja a fűtőradiátrot a lapátforgató motort és a csöveket!!!! A csere két napot vett igénybe a komplett műszerfalat le kellett bontani hozzá és elvégzéséhez le kellett engedni a hűtővizet és a klímagázt!!!!
Kérdeztem, hogy lehetett e volna csak a lapátot cserélni, erre mondták, hogy persze, csak akkor 1 hétig tartott volna mert a fűtésbox már modern olvasztásos technikával van összerakva és ennek a bontását inkább nem vállalták be.
Magyarán egy szellőző lapát hiba miatt kaptam egy komplett szettet fűtőradiátorostól, motorstól, csövestől, lapátostól mindenestől, plussz 1 évesen új hűtővizet és klímagázt!
Ez azért elég korrekt szervízszolgáltatás le a kalappal!!