Törölt nick Creative Commons License 2008.01.23 0 0 3291
Hat igen, ez a baj Sintraval.. az ember kimegy, rogton a vonatra kifizet 2 eurot... Ez meg nem sok, de akkor ha el akar jutni mindenfele, es mondjuk busszal megy akkor a Scotturb buszok iszonyat dragak, illetve van egy jarat ami felvisz a kastelyig, az meg aztan extra draga (6 euro a jegy ra), persze egesz nap lehet vele utazni node.. keremszepen... ;-)
Es akkor kifizeted ezeket a belepojegyeket, egy kertbe bemenetelert 6-8 eurot, amit Lisszabonban ingyen nezegethetsz... utana a kastely az meg 10-12 euro, es van belole 2-3 amit meg lehet/kellene nezni.
Aztan jon a Travesseiros, amit mindenkeppen ki kell probalni (helyi edesseg, nagyon edes, meleg es finom), meg akkor az ember mar megiszik ra egy asvanyvizet es bedob egy pão de ló-t is (csak azoknak ajanlott akik szeretik a tojassargajat cukorral kikeverve, ala nagymama), es maris ott van hogy legalabb 40-50 euro rament a sintra-i kiruccanasra. Fejenkent. Mi nagyon szeretjuk Sintra-t de csak akkor jarunk oda ha valami vasar van, kozepkori meg ilyenek (azok is jobbak Óbidos-ban mint Sintra-ban ahol alt. csak spanyolok vannak).

Na, off-dolog:

Recept:

Probaljatok ki a portugal bundas kenyeret! Az alap itt is feherkenyer + tojas, csak a tojasba ne rakjatok sot, es rogton a sutes utan forgassatok bele fahejas cukorba. Isteni finom... Anyumek meg a nagybatyamek nepes csaladja imadta, nagyon finom :-)) es ugyanugy kellemes egy pohar teaval.

Amugy a portugalok ugyanezt csinaljak a langossal. Mondjuk mar nalunk is kaphato az un. cukros langos, foleg a Balatonon a kulfoldiek szorakoztatasara es penztarcajahoz igazitva, de itt CSAK es kizarolag igy ismerik a langost (mivel nincs tejfol, kohm...). Fahej + cukor.
Előzmény: papa_maci (3290)