100Hz Creative Commons License 2008.01.20 0 0 850

  Kicsit akkor részletessebben, időrendben haladva.

  Először az Irgalmas Szamaritánusoknál jártam, akarom mondani, ők jártak le ide, ahol lakom, és végeztek itt jelképes összegért vérkristály analízist. Candidát találtak nálam, végigvittem egy 3 hónapos kemény Candida kúrát, csont-bőrre fogytam, egyébként is vékony vagyok, siralmasan néztem ki.....de, és ez a lényeg, a candida az ellenőrző méréskor már nem volt kimutatható kóros mennyiségben. Szintén ők tanítottak meg arra, hogyan kellene egyészségesen táplálkozni. Tehát sok zöldség, gyümölcs, sok gabona, halat, szárnyasokat nem tiltották. Tehát én jelenleg sem vagyok vegetárius.

  Mint írtam, 3 hónap alatt iszonyúan lefogytam, erőm alig volt, kezeim mindig hidegek voltak. A sipolyom ekkor már sokat javult, ez nekem azért mutatta, hogy jó úton járok. Ekkor kezdtem úgy tekinteni erre a betegségrem, mint egy műszerre, amely mutatta, mi jó nekem, s mi nem. Tehát kerestem tovább, mert éreztem, hogy nem teljes, amit tudok, s hát ott volt még mindig a betegségem is.

  Ekkor jutottam el Béky-hez, aki gyakorlatilag ugyanazt mondta el, amit már tudtam az étkezésről, amit a Szamaritánusok már megtanítottak. Tőle megtudtam, milyen táplálékkiegészítőket szedjek, milyen gyógyteákat igyak, megtudtam továbbá azt, hogy a tojás milyen hallatlanul összetett, egészséges táplálék. Tehát ő speciálisan a sipolyra ajánlotta, amit elmondott. Ezek hatására tovább javult az állapotom, de még mindig ott volt, égett, fájt, váladékozott... hadd ne menjek jobban bele.

  Közben természetesen bújtam a könyveket, netet, próbáltam önmagammal kísérletezni, megfigyelni magamon minden változást. Megtanultam böjtölni, igaz, ezt Béky is ajánlotta, megtanultam, hogy a savasodás gyakorlatilag a betegségek zömének az előidézője. Különféle salaktalanító, lúgosító gyógyteákkal kísérleteztem magamon, figyeltem hatásukat.

  S így, ilyen út után kerültem a P.-Mediklinikára. Ha jól emlékszem, ők nem ajánlottak étrendi változást, de nem vennék rá mérget. Én ekkor nyakig benne voltam a reform táplálkozásban, ha ajánlották is, nem maradhatott meg bennem, a körülményeim miatt, hiszen úgy éltem. De a Voll-diagnosztikát profin végzik, erről meggyőződtem. Akkor, 2005-ben, ha jól emlékszem 15000 volt az ára, s ebben benne van a 2. hónap végén a kontroll vizsgálat.

  Annyira meg vagyok velük elégedve, hogy mostanában már goldolkodtam, el kellene menni egy újabb, csak amolyan önellenőrző vizsgálatra.

   Tehát összefoglalva, nem vagyok vega, eszem kefirt, sajtokat, tojást(csak főzve), néha hal, vagy csirke, ezekből csak keveset. Sok gabona félét eszem, kiemelve hajdina, köles, barnarizs. Minden nap eszem gyümölcsöt, de nagyon figyelve, mivel, mikor, kerülve, hogy ne legyen alkoholos erjedés. Reggelire például hajdina kása almával, a kásán egy kis olajjal(hidegen sajtolt, természetesen) kitűnő csemege, energiát ad, könnyű, lúgosító hatású....

   A kenyeret magamnak sütöm tönkölyből. Ha Bp.-i lennék, valszeg ritkán sütnék, mivel pesten bioboltokban lehet kapni egy bizonyos Pilisjászfalui pékség nagyon finom, komlós kovásszal sütött kenyerét, nos annak olyan íze van, hogy az fantasztikus. Azonban itt, ahol lakom, még a megyében sem forgalmazzák, de azért hozzájutok ehhez a finomsághoz, mivel pesten rendszeresem megfordulok a munkámból kifolyólag.

   Mit írjak még a táplálkozásomról, mivel ezt kérdezted? Kezdek nagyon hosszú lenni.....   .  Tulajdonképpen mindig figyelem önmagamat, csak akkor eszem,  amikor éhes vagyok. Ha úgy érzem, hogy a hasam nem az egészségesen laposhoz közelít, tehát érzem, hogy kezd felhalmozódni kellően el nem égetett táplálék, akkor módosítom a táplálékomat, havonta 24 órás böjtöt tartok, gyógyteákkal lúgosítom magam( zsurló, csalán, pitypang gyökér, cickafark, stb. ), bélmasszázst végzek, kb. ennyi. De nem vagyok vega, pedig A-s vagyok, nekem ez testhezálló lenne, de csont-bőr lettem a vegatárius étrendtől, fáztam, nem volt erőm. Ha viszont eszem egy kis sajtot, tojást, halat, csirkét, de mondom, ritkán, semmi bajom nincs, erőm van, nem fázom, stb.

  Én azt gondolom minderről, hogy szükség van a savas ételekre, mivel ezek elégetése ad kellő mennyiségű energiát,legfeljebb lúgos ételekkel kompenzálni kell.

  Egyetlen ételt viszont kerülök, ez a cukor, pontosabban a finomított, nem természetes cukor, nekem ez méreg, már többször tapasztaltam. Tehát minden ételt, amiben finomított cukor van, kerülök. Csoki, sütemény, egyebek... 

  Ezt tapasztaltam eddig magamon.

  Ha van még kérdésed, nyugodtan.... :)

Előzmény: zsuzsi07 (848)