Némedi László __ Creative Commons License 2008.01.20 0 0 10084

én mindkettőre gondoltam, mert te összehasonlítottad, és így kicsinyelted le.

Egyébként tényleg csak Ungváry foglalkozott a témával, ez "valahogy" nem kedvelt téma itthon (a vereség igen, de az attrocitások nem, gondolom a szovjet oldalon sem tagadták, hogy az elején megverték őket).

 

Hamár Ungváry (az egyetlen aki foglalkozott a témával, ezért használom én is):

A magyar honv a 2vh-ban könyvben 115. oldal: 105. gyalogdandár jelenti: 90 fős zsidó bandát kivégeztünk (Ungváry hozzáteszi, hogy az egy falu teljes lakossága volt, gyerekekkel és öregekkel együtt), stb.

Én azért nem lennék biztos, hogy csak a lövöldöző civilek estek magyarok áldozatául.

 

Az egészet, azért írtam (ha más esetleg nem találta ki), mástól csak akkor várjuk a teljes őszinte hadtörténet oktatást, ha mi már hátradőlhetünk... (ezt még az angolok sem tehetik meg...)

 

Egyébként elég sok pozitív fejleményt látok az orosz oldalon, az angolul tudók közt tudom ezt megítélni, nagyon kevesen "keményvonalasok", akik minden negatívot nyugati propagandának hisz még most is, de ezek száma kisebb, mint a nyíltabb emberkéké. Egyébként főleg saját igaz történelműket keresik, tehát a sztálinizmus mit tett ellenük és családjuk ellen, erre mostani orosz ismerőseim is ráfeküdtek. A 2vh inkább kicsit hátrább került... De már felébredtek a rózsaszín ködből, csak érthetően lassan megy ez...

 

A magyar megszállókkal kapcsolatos történelemre most kellene ráfeküdni, mert azt hiszem ez kicsit "tiltott" volt, mert hát hogy nézett ki, hogy a magyar (titokban kommunista) magyar baka orosz (szovjet kommunista) testvéreket végzett ki. De hát mi sem sietjük el...

 

Ezzel nekünk kell szembenézni. Mindenki a sajátjával...

 

A kutatási területemet mindig a kedvem szabja meg (amatőrök-hobbitörténészek nagy kiváltsága), így most inkább Varsó a következő csapásom :)))

Előzmény: showtimes (10083)