Coop Creative Commons License 2008.01.10 0 0 5089

 

  Kőbányai pincékről sok sztorit lehet hallani.  Bánya utca és a Maglódi út felől  jártam már két pincében mindegyikben gombát termesztettek. Az egyik bejárata különösen nagy volt, a teherautók ki-be járkáltak rajta. Nem néztem körül, hisz a gomba volt a lényeg akkor. Emlészem rá mikor a kutyát sétáltató szerencsétlen ember leszakadt az Óhegy parkban anno.

A Harmat utca felől az Előd utcai hajléktalan szálló előtti területen is látható a sok szellőző "kémény", a kerületben sok egyéb helyen.  Az egyik cikkben olvasható Kádár Lukács önkormányzati szaktanácsadó  neve egyébként 2002 előtt a kerület r. kapitánya volt, biztosan tudna érdekes dolgokat mesélni.

 

Valaki korábban említette a volt Csepeli Autógyár óvóhelyét. Az elmúlt években és a héten is jártam a gyár területén. Az óvóhely épülete látható, valamint a telep szélein 2-3 masszív nagy őrtorony mely egyike az útról is szemet szúr, kivehető. A telepre a bejútás tök egyszerű, az információs táblán kinézel egy cégnevet, a kapu/porta szolgálat kérdezi kihez jöttél, majd a rendszámot felírja ennyi, szabadon boklászhatsz a területen.

Sajna sosem néztem körül. Az látszik több mesterséges domb is van kialakítva.