NAki_585 Creative Commons License 2008.01.08 0 0 24550

Na jól lemaradtam, gyorsan felteszem a képeket, remélem nem lesz nagyon zavaros, a szinek a különböző körök lennének, a piros vonalak mentén hagyják el a kazánt a csövek, a foton a legtávolabbi helyiség a "hűsítő".

 

a tényállás a következő, csak hogy tiszta legyen a dolog:

 

hónapok óta igazából nincs nagyon buherálva a rendszer, folyamatosan 20.5 - 21 fokra van beállitva, teljesen kihűlni nem hagytam, csak amennyire a termosztát visszaengedte hűlni.

a hőcserélő mostmár jol van bekötve, sőt egy nagyobb is került beszerelésre, ezután már az előremenő elosztón megjelent a meleg...

Ami az aggályom, hogy minden egyes felmelegités (tippelni tudok 0.5-1 fok különbséget jelent) 3-3.5 órát vesz igénybe a kazán folyamatos járása alatt!

a termofej azóta folyamatosan 50 fokra van állitva, de az előremenő elosztó(amin a termofej érzékelője van az még soha nem érte el az 50 fokot (csak ha max 1 kört járatok), tehát szerintem a termofej nem befolyásoló, ugyanis a hőcserélő az tűzforró, meg nyilván az addig vezető csö is.az előremenő hőfok a kazánon 70-75 fokon van beállitva.

jelenlegi gázfogyasztás dec 23 óta 300 m3 felett van, és mint mondtam max 21 fokot várok, de egy igyen folyamatos 3 órás járatás után a mosókonyha max 17 fokos marad!(itt még sosem volt meleg)

A gondom nem az hogy nem működik, mert azért a 3-3.5 óra alatt a nappali eléri a 20.5-21 fokot, de a mosókonyha pl. nem.

és egy ilyen felmelegités naponta legalább 3x lezajlik, az legalább 9-10 óra folyamatos járást jelent, ami szerintem SOK.

alap