kswturbo Creative Commons License 2008.01.08 0 0 54
"(azóta meg max. kb. 40ezer forintnyi elmaradást lehetett felhalmozni),"

Hadd pontosítsak. 53.055,- forintot.
Onnan tudom, hogy most, jan. 11-ig ennyit kell feladnom csekken. A két diplomás, 20 évet tanult, 9 évig már dolgozott pedagógus feleségem után, aki a gyes után hiába keres munkát, még napközis tanítóit se kap, nemhogy a végzettségének megfelelő szaktanárit. Pedig keresett, nagyon sokáig: 3 év alatt lett volna egy óraadói (!) tehát hébe-hóba fizető iskola, 60 km-re. A közlekedés több lett volna, int a fizetés! És kész, ennyi. Beletörődtünk. Segélyért nem mentünk. Pluszmunkákkal megoldottam. De az ellátásból kikerült, tehát támogatott átképzésekre nem jogosult, sőt, áprilistól a tb-jét fizetnie kell. Ja, és legalább 10 éve nem igényelt se orvosi, se kórházi kezelést. De amikor tavaly vitte a gyereket, az orvos szólt neki a TAJ miatt. Ezért bement az Apehbe, hogy rendezze. Karácsonyra megkapta ezt a csekket. Köszönjük.
Ugyanakkor például egy börtönben ülő elítéltnek, tehát mondjuk egy gyerekgyilkosnak az állam átvállalja nemcsak a szállás-fűtés-élelmezés költségeit, hanem bizony a tb-jét is. Nem terhelik rá a családra, mint egy tartós munkanélküli esetében.
Miért is nem? És nekem miért?
Ezen elgondolkoztam, és próbálom szépen, halkan kérdezni: nincs itt valami morális-jogi probléma? Nem létező jövedelem megadóztatása? Alkotmány?
Hogy mit teszek? Természetesen fizetni fogok, mert nem akarom, hogy például egy trükkös végrehajtó egymillióért rátegye a kezét a hitelből vett, még bőven ki nem fizetett lakásomra.
És még örülhetek, mert biztosan lesz olyan is, aki hasonló helyzetben nem tud fizetni, és tönkreteszi majd az életét a végrehajtók. Akik ezt a szabályt meghozták, nem tudták, mit cselekszenek.
Illetve dehogynem. Gy. F. egy csepeli lakossági fórumon már példálózott a rózsadombi "nagyságos asszonyokkal". Akik nyilván egész nap cselédeket ugráltatnak, már amikor nem síelni meg Thaiföldre járnak.
Valakinek már szólni kéne neki, hogy:
1. Nem mindenki rózsadombi nagyságos asszony Magyarországon, akinek nincs munkája és a család tartja el.
2. Véget ért a Kádár-korszak, senki nem kap azonnal munkát, ha a megfelelő képesítéssel bárhova bekopog. Ha majd így lesz, természetesen le kell vonni a béréből a tb-t. Mi is munkaviszonyt akarunk, lehetőleg azonnal. LESZ?
Előzmény: freyya (49)