MZ/Y Creative Commons License 2008.01.02 0 0 23822
Ne csipegess, az egészet olvasd!

A termosztát nem a leggyorsabban hűlő szobában volt. (Pedig ez ökölszabály.) Tehát az, hogy a gyerekeknél jobban hűlt a szoba, nem a termosztát, mint vezérlési mód hibája volt, hanem az elhelyezéséé. Ezt kiküszöböltem.
A másik 2 szoba - a torlókkal való játszadozás eredményeként - egyformán melegszik-hűl a gyerekszobával. Lehet, hogy ott urambocsá fél fokot is ingadozik a hőmérséklet, de engem abszolút nem zavar. Ha nem lenne digitális hőmérő, észre se vennénk. Viszont éjjel nem forgolódunk az ágyban, mert melegünk van, reggel meg nem "hidegben" ébredünk. Nekünk ez a komfort.

A padlófűtés nem elégséges volta meg 2 szerencsétlen dologból következik: a szerelő által a padlóhoz hozott termosztát egy sz.r, 1 fokos hiszterézissel. (Vagy féllel? A beállított alatt féllel kapcsol be és féllel fölötte ki.) A padló tehetetlensége miatt ez így 2.5 fokos lengést csinált, ezért kidobtam (kikötöttem). Most a radiátoros vezérli a padlófűtést, mivel az meg a sűrűn-keveset fűtök elvett "vallja", a padlónak az nyilván nem jó. Egyszerű megoldás lenne egy "jó" termosztát a padlóhoz, de sajnálok érte pénzt kiadni. (Ha már a szerelő megvette azt a sz.rt...)
Előzmény: enginer (23817)