Tegnapi C típusú találkozásom:
Kb. 21 óra, Deák tér, útban a metrómegálló felé. 3 cigány rohant oda 3 magyar fiatalhoz, majd az egyiket lökdösni kezdték, majd a lábait kirúgva néhányszor a földre küldték. Először azt hittem, hogy ismerik egymást és csak részegen a szórakozásnak ezt a módját választották, de amikor a gyerekről lerepült a szemüveg egy jobbcsapottól, rájöttem hogy komoly. A cigók közül a legnagyobb darab ütött, a másik felsegítette a gyereket, majd ő is rugdosta, a harmadik nyugtatni próbálta a másik kettőt. A magyar srác 2 "barátja" tisztes távolba húzódott, ő meg védekezés helyett csak könyörgött. Odasétáltam és a földön fekvő gyerek mellé álltam, ekkor vettem észre, hogy a vezércigó kezében egy pengével lefelé tartott kb. 8 cm pengehosszú zsebkés van. A vezércigó egy "Takarodj innen a ....!" kiáltással elzavarta a földön fekvőt, aki elfutott. Ekkor szólt nekem, hogy "Mi a faszt keresel itt? Mit nézel? Balhét akarsz ....? Te is kaphatsz, leszúrlak!" Én annyit mondtam neki magamra látszólagos nyugalmat erőltetve, hogy "Békíteni jöttem.". Eközben a felsegítős cigó a kezében lévő pezsgősüvegből pezsgővel akart kínálgatni, és már mindketten nyugtatták a főcigót. Erre ő a "Na takarodj innen a ....ba!" szavakat intézte hozzám. Én még kb. 2 másodpercig néztem őt, majd nyugodtnak mutatkozva normál sebességgel elindultam mellette. Számítottam rá, hogy hátulról rámtámad, de nem történt semmi.
A legszomorúbb az egészben az, hogy a jelenetet kb. 40-en nézték végig tisztes távolból, vagy úgy téve, mintha nem látnának semmit, köztük az áldozat két "barátja". A gyerek meg úgy eltűnt a helyszínről mint a kámfor, még annyit sem mondott, hogy kösz. Birka nép.