Törölt nick Creative Commons License 2007.12.16 0 0 20

Van más módszer is a margarin konzisztenciájának beállítására, mint a hidrogénezés. A piacvezető Unilever (Rama, Liga, Delma, Flora, Bertolli, Rama Harmonia stb....) pl már évek óta felhagyott a hidrogénezéssel, átészterezéssel emelik az olvadáspontot ill. keményebb természetes zsiradékokat használnak mint pl. kókuszzsír vagy pálmaolaj.

Különben a zsíralap tran-szzsírsav tartalmának káros voltát még senki sem bizonyította be, de a szervzetben a lebomlás folyamatában - elvileg - más anyagok is keletkezhetnek, mint a cisz-zsírsavak esetén. A két elnevezés egyébként ugyanarra a molekulára vonatkozik, csak a középen lévő kettőskötés körüli térbeli elhelyezkedés más.

A gyártók tehát óvatosságból elébementek az esetlegesen később várható kritikáknak.....

Előzmény: nézőpont (4)