Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.12.08 0 0 9268
Folyt.
................
Pár szösszenet a füzet belsejéből
.................


80. ROMANOV, Ivan Kuzmics
45 éves, a Vorobji falu szülöttje, Malojaroszlavszkij járás (nem biztos), a Lopasznyinszkij Erdészeti élelmezési kooperativ üzletfelelőse ként dolgozott, a Szerpuhovi lovas-technikai parkban, Sztankovszkoj erdőgazdálkodási övezet; a Sztankovszkoj erdőgazdálkodási övezet munkástanácsának volt vezetője, középmagas, piknikus alkat, haja szőke, hátrafésülve hordja, szemei világosak, arca széles, kerek.
A német felderítés ügynöke. A Moszkvai megye Szerpuhovszkoj járásában lett beszervezve, az adott terület megszállásának ideje alatt.

(Anyaga az SzSzKSz NKVD OO-nál). /Az ,,OO" - Oszobij Otdel=Különleges Részleg - Z.I./

81. SZUVOROV, Ivan
50 éves, mordvin, a Moszkvai megye, Szerpuhovszkoj járásának Sztankovszkoj erdőgazdálkodási övezet lovas-technikai parkjában élt, írástudatlan; középtermetű, szikár testalkatú, barna hajú, szemei feketék, orra egyenes, arca hosszúkás, ajkai vékonyak, bajuszt hord. Van egy Klavdija nevű lánya.
A német felderítés ügynöke. A Szerpuhovszkoj járás megszállása alatt lett beszervezve.
(Anyaga az SzSzKSz NKVD OO-nál).

85. ,,Toszkin"
50 év körüli, egy ezred volt anyagellátó felelőse, a Vörös Hadsereg őrnagyi rangjában. A 2. csapásmérő hadseregben szolgálat. Középtermetű, tekintélytparancsoló megjelenésű, dagadt, őszülő barna hajú, a haját hátrafésüli, orra hosszú, vastag, arca telt, kerek.
A Sztrencs városában (Lettország) lévő felderítő iskola /német - Z.I./élelmiszerraktárának főnöke.

(Az anyaga az SzSzKSz NKVD Leningrádi megyei kirendeltségéáben).

89. CSERNISOV, Vlagyimir Joszifovics
35-37 éves, Moszkvai lakos, amatőr festő.
A német felderítés ügynöke. A Baranovicsi városában lévő német hadifogolytáborban tartózkodott. A táborban állandóan jelentette a németeknek a hadifoglyok hangulatát.
(Anyaga az SzSzKSz NKVD OO-nál).