simán. Palacsintát jobb mint gázon, kifutó levest félrehúzod, és mivel sima a felület, ez ettől nem borul ki, nem oltja el a lángot, tésztafőzés esetében is jobb, mert koncentráltan csak az edény alját
melegíti, nem az oldalát. Jó tésztafőzővel simán megy. Ha meg gömbölyű az alja az edénynek, mert korábban a gázon már sikerült szétégetni, azt egyszer ki kell dobni, és utána királyság. Sose többé nem megy tönkre edény.
A teljesítményszabályozás meg mindenképpen kedvezőbbé teszi a dolgot.
Egyébként én is gondolkoztam a gázon, előtte sose volt villany, de a gyors beköltözésésért cserébe nem vállaltam a kavarást. Legfeljebb úgy terveztem, ha nem válik be, akkor kicserélem... és hát akkor már nem hívom ki a gázosokat. :-))
Eszem ágába se volt méregdrága ablakokat légbeeresztővel szétcseszni, meg egy légtérben kandalló, gáz meg szagelszívó kontrázva földregiszterrel. Erre egy ideig varhatták volna a gombot a gáz nagy mesterei. :-DD
De eszem ágában sincs kicserélni, pedig előtte el se tudtam volna képzelni, hogy ne gáz legyen a tűzhely (a sütő meg pont fordítva, ott már korábban beláttam, hogy a villany jobban szabályozható).
Ja, és egy ehhez hasonló hszt olvastam valahol, amikor is legalább ideiglenesen meggyőzve éreztem magam, hogy jó lesz az a villany. És nem csalódtam.
(indukciós két ok miatt nem lett: ár, és a meglévő edénykészlet... most figyelni kell, hogy ne fogja meg az ember a lapot, ha még meleg, de ezt az úgyis jelzi, mert olyan kedves. +100e-ért inkább kicsit figyelünk.)
mm.