Sziasztok!
Nem biztos, hogy KoAn szokta feltenni a honlapra az egyéni publikációkat, talán Phoere, de nem vagyok biztos benne. Megkérdezem majd a meganeklub topicban, de nálam ma sz@raxik az index ezt a hszt. is már másodjára írom.
Az imént megpróbáltam az ablakemelő gomb megvilágításának javítását lepötyögni de azt is elnyelte az index.
Na akkor mégegyszer: Egy lapos vékony csavarhúzóval az ajtó behúzó fogantyú felől benyúlunk a kárpit és az ablakemelő kapcsolókat magába foglaló műanyag ház közé. Kiemeljük mindenestől. (alul egy rugó tartja a helyén azt kell benyomni a csavarhúzóval)
Alulról lesz rajta egy szivacsszerű borítás azt óvatosan le kell fejteni, hogy hozzáférjünk a kapcsolók hátuljához. A beavatkozás után mindenképpen tegyük vissza ellenkező esetben menet közben a kapcsolók közt be fog fújni a szél.
Tóvolítsuk el a vezetékcsatlakozásokat, a fülek benyomása után kiemelhetők a kapcsolók.
A kapcsolók tetejét kell levenni (az ablak piktogramos billentyűt) óvatosan a rögzített forgáspontnál csavarhúzóval szétpattintani.
A billentyű levétele után láthatóvá válik az égő amire egy kék gumi van húzva.
Az égő egy négyzet alakú műanyag foglalatba van beszorítva a "lábainál" fogva.
Az égőt foglalatostól együtt emeljük ki a helyéről, majd az égő lábait "szabadítsuk" ki a négyzetes műanyag foglalatból.
Az új égőt hasonló módon helyezzük a foglalatba majd helyezzük vissza a helyére ügyelve arra, hogy megfelelő legyen a fémes kapcsolat és stabilan álljon a helyén.
Végezetül húzzuk rá a rossz égőröl eltávolított kék gumisapkát, majd a szétszedéssel ellentétes módon szereljük össze a kapcsolót.
Az égő pontos nevét nem tudom megmondani csak a kb. méretét: 3 mm átmérő 6 mm hosszú és 12 Volt kb.1Watt teljesítményű. Conrad-nál biztosan beszerezhető.
Régebben ilyen égőket alkalmaztak a rádiómagnók kezelőgombjai megvilágítására.
Tök érdekes, hogy a 2002- es évjáratú Cliomban ledes az ablakemelőgombok megvilágítása ami ugye nem ég ki (soha) a rosszabbak is 50 ezer órát égnek mire bedöglenek.
A Scenicben is át lehetne alakítani ledesre de a foglalatnál nincs hely az előtétellenállást elhelyezni, talán a megvilágítás tápvezetékébe lehetne beiktatni.
Jó szerelést