Éhesló Creative Commons License 2007.12.01 0 0 24939

Kedves Dani,

ha már megszólítottál Simonyi cikke kapcsán szeretnék néhány észrevételt tenni.

A nevezett kolléga kétségtelenül azon néhány ember egyike az országban aki elmondhatja hogy ért valamihez, ezért véleménye komolyan megfontolandó.

Azonban az általa ezzel a fegyverrel kapcsolatosan támasztott követelmények és a fegyver fikázása erősen túlzóknak tűnnek, néhány vonatkozásban legalábbis.

 

A KGP a kiszolgáló állomány sorozatlövő önvédelmi fegyvereként került megtervezésre és rendszeresítésre. Nem szántak rá semmiféle kiegészítőt, mert nem "kommandós" fegyverként kívánták kezeltetni. A tokfedele természetesen nem bádogból van. Ára a "versenytárs" fegyverek töredéke, ráadásul hazai fejlesztés és gyártású volt. mind az ellenőrző, mind az összehasonlító vizsgálatokon megfelelt és jól, vagy jobban teljesített, mint a kilencvenes évek elején hozzáférhető versenytársai.

A magyar honvédség akkor és még orosz ill. magyar hadilőszerrel volt/van ellátva, háború esetén meg azzal ami éppen akad, ezért egy hadifegyvernél a megbízhatóság kiemelkedően fontos szempont (volt). Az MFS lőszereit ettől még lehet fikázni, de méretszórásuk, minőségük nem rosszabb a középeurópai gyártók által gyártottakénál.

Az hogy egy fegyveralkatrész kit hogyan sért meg szakszerűtlen kezelés esetén, olyan mélysége a fikázásnak, amivel (és egy bádog tokfedéllel) nem akarok vitába szállni, miután nekem és társaimnak is cseszte véresre kezét - szabályos és szakszerű kezeléssel - "ejrópaji minőségű - "hadifegyver".

Az hogy sikerült "megakadályoznia" ennek a "szarnak" a rendszeresítését és helyette a Combattal összevásároltatott minden feldícsért nyugati szart az embereinek, és már vagy a 3. váltásnál tartanak az elmúlt 10 év alatt, jól mutatja milyen fontos piacon kivívott hírnév és a jó marketing.

 

Atért, hogy meg ne bánstak senkit maradi álláspontommal, csatlakozom a közkívánáshoz: minden katonának MP5-öt, M16-ot, páncélozott mercit és saját kívánságlista szerinti, meg csináld magad felszerelést kell biztosítani!

Mivel a fórumunkon nagyjábol a minden fegyver és lőszer szar ami hazai elvét már alaposan körbejártam az elmúlt néhány évben maradjunk is ennyiben: a vizsgálatok és az azt végrehajtók hozzánemértése és ahazai fegyvergyártók agresszív korrupciós kampánya áll a sok sok hazai gyártású hadiipari termék rendszeresítése és erőltetett ütemű beszerzése megett :).

 

Éhesló

 

Ps: Számomra Ottóéval minimum egyenértékű vélemény Dr. Tikász, Földi, Egerszegi, Piroska véleménye, fegyverügyekben legalábbis....

 

 

 

Előzmény: gencsydani (24923)