.ETNA. Creative Commons License 2007.11.26 0 0 156
Nekem pl. kimondottan használt (amikor néhány hónapja még erősebb fájdalmaim voltak) a forróvizes zuhany reggelente. Nagyon jól "fellazította" az izületeket. Azért a szaunát (bár korábban is csak infraszaunáztam olykor) és a forró vizes fürdőt (ezt régen sem szerettem) nem merem reszkírozni. Max a szoli, no és a napozás egy matracon a Balatonban (ezt akkor sem hagynám abba, ha direkt megtiltaná az orvos) :-)) Tul.képpen erről sehol sem olvastam. Az biztos, hogy a gyógytornásznál masszázst nem ajánlottak, csak a sima "bemozgatást". Ez viszont tényleg használt.

Ja és a szteroidokat nagy ívben kerülni kell - de könnyű ezt mondani:-))

Egyébként rájöttem, hogy nem mindig hasznos olyan régi RA-sokkal beszélni akik hasonló gyógyszert szednek már több éve, mint én. Legutóbb napokig magam alatt voltam, amikor egyikük legyintett a Methotrexátra és elmondta, hogy két év után vesegörcsei voltak, a szteroidtól mindkét szemén hályog alakult ki, ami miatt műlencséket kellett "beültetni". Brrrrrrr szegény.

Juszt is azt gondolom, hogy cseppet sem törvényszerű, hogy nálam, vagy bárki másnál, ugyanolyan tünetek jöjjenek elő. Gyógyszer, akupresszúra, talpmasszázs és rengeteg-rengeteg szerencse.
Előzmény: bonanita (155)