Leki Creative Commons License 2007.11.12 0 0 1077
A hazaiak pontot érdemeltek volna
Megjelenés dátuma: 2007. november 12. 04:27.00
Szerző: Gergácz Zoltán (Vas Népe)

Vasvár (gz) - Nemcsak remekül küzdött, de jól is játszott a hazai gárda a bajnokesélyes Veszprém ellen, nagy csatában mégis alulmaradt.

RECTEC Vasvár VSE- Veszprém Beton KC 25:27 (14:12). - Vasvár, 150 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Hargitai, Kovács.

Vasvár: SZABÓ - Utasi 1, MAJOR 1, GOLOVKO 7, ZSOHÁR 6, SZONDY N. 2, Szondy K. Csere: MATETITS 5, Kollár 3, Vízvári, Szakonyi, Bősze, Varga. Edző: Fancsali Ferenc.

Veszprém: Lengyel - Koszorús, WEIGEL 7, Földes, DR. KARSAI 9, Szekeres 2, Horváth. Csere: Baranyai, Smidéliusz, NÉMETHNÉ, Bognár, SZABADFI 3, Kerekes 2, NÉMETH 4. Edző: Németh Gábor.

Jól kezdtek a hazaiak a bajnokesélyes ellen: remek támadásbefejezések után az 5. percben 3:0 állt az eredményjelzőn. A vendégek nem találták az erőszakos és elszánt védekezés ellenszerét. Ebben az időszakban hazai oldalon több kiemelkedő teljesítmény is akadt. Negyedórányi játék után 8:4 volt az állás, ám jött egy ötperces vasvári rövidzárlat, és máris 8:8 lett. A vendéglátókat ez nem törte le, és a szünetre sikerült kétgólos előnyt kovácsolniuk.
Fordulás után remek kezdás után már 19:14-re, majd az eredményes veszprémi átlövők révén 20:20-ra módosult az állás. Az izgalmas hajrában, 25:26-nál támadást rontottak a hazaiak, s ez végzetesnek bizonyult.

Fancsali Ferenc: - Igazságtalan volt velünk a sors. Nagyon akartunk, jól is játszottunk, de a rövidzárlat megpecsételte sorsunkat.



Rövid kispaddal nem volt esélyük a komáromi lányoknak

Pécs – Komárom 36-22 (21-10)
Pécs, 150 néző, vezette: Áts, Báder.

Komárom: Szekeres – Rózsa 2, Zomborszki, Kosik 5, Preisz, Vida 12, Thiesz 1. Csere: Suszter, Gáborfalvi (kapusok), Zakor 1, Kovács 1.

A bajnoki cím esélyeséhez látogatott a komáromi együttes, melyből sérülés miatt hiányzott Ferenczi, Pöltl és Csőre. Nyolc percig fegyelmezetten játszott a vendégcsapat, 5-5 állt az eredményjelzőn. Ezután gyorsabb iramra kapcsolt a házigazda, megyénk együttesének játékát pedig fegyelmezetlenségek tarkították. Ezekre kíméletlenül lecsapott a Pécs, gyors gólokkal növelte előnyét. A házigazda a szünetig felőrölte ellenfele erejét, a szünetre magabiztosan vezetett.
A pihenő után nagyobb odafigyeléssel kézilabdázott a KAC, hétre csökkent a differencia. A felzárkózás sokat kivett Csordás Árpád tanítványaiból. A vendéglátó továbbra is eredményesen alkalmazta a gyorsindulást, és a meccs végét jelző sípszóig tovább növelte a különbséget, és megérdemelt győzelmet aratott. Egy hét múlva hazai pályán a Siófok ellen szerezhetnek pontokat a komáromi lányok.
Csordás Árpád: – Rövid kispadunk is oka volt annak, hogy ma csak ennyire voltunk képesek.
(24 óra)


Pikker-PTE-PEAC – Komárom 36-22 (21-10)
Pécs, 200 néző. V.: Ács, Báder.
Pikker-PTE-PEAC: Víg – Gogolák 4, Vasas 4, SZÉKELY 7, DANYI 4, Weitner 3, GRÁNER 8. Csere: Radochay (kapus), Ugor (k), Tóth, HORVÁTH VIRGINIA 3, Darányi 3, Horváth Vivien. Edző: Tabajdi Ferenc.

Tabajdi Ferenc: – Sok hibával, de időnként ötletesen támadva, simán nyertünk.
(Dunántúli Napló)


Kodó: Vereség szép hajrával 2007.11.11.

Negyedórán keresztül felváltva vezettek a csapatok, de ezt követően érvényesült a papírforma, és a Marcali legyőzte a Kodolányi-Cornexi-Alcoát. Az ötvenedik percben tíz góllal is vezettek a vendégek, de a Cornexi utánpótlás-játékosai szép hajrával öt gólra zárkóztak fel a meccs végére. A Kodó legeredményesebb játékosa a nyolc találatig jutó Zsigmond Vivien volt.

NBI/B, 9. forduló:
Kodolányi-Cornexi-Alcoa II. – Marcali VSZSE 30-35 (13-17)
Köfém Sportcsarnok

Kodó: Pácz és Trimmel (kapusok), Zsigmond 8 (1), Kiss 6, Németh 6, Emberovics 3, Kaszás 3, Bízik 2, Kocsis 1, Lelkes 1, Vajda, Fekete, Kapási, Kerekes. Edző: Mihály Attila.

Mihály Attila, a Cornexi utánpótlás-edzője:
„Az első félidőben az ellenfél nyitott védekezésével széttördelte a támadásainkat, azonban védekezésünk és kapusteljesítményünk elfogadható volt, ennek köszönhetően szorossá tudtuk tenni ezt a játékrészt. A második félidő elején több technikai hibát vétettünk, így a vendégek elhúztak. Csak a mérkőzés hajrájában tudtunk gyors lerohanásból gólokat szerezni, de ez mindössze a szépítésre volt elegendő. Csapatom játéktempójával elégedett voltam, de hibáinkból tanulnunk kell.”
cornexikezilabda.hu


Kodót vert a Marcali, Szombathelyt a Siófok
Az NNKK képtelen nyerni Szekszárdon
(Somogy Sportja)

A Marcali idegenben, a Siófok hazai pályán vívta soros mérkőzését a hétvégén, és esélyeshez méltóan mindkét csapat növelte pontjainak számát. Az atádiak viszont hiába érkeztek immár harmadszor győzelmi szándékkal a tolnai megyeszékhelyre, az elmúlt két szezonhoz hasonlóan idén sem sikerült érvényesíteniük a papírformát.

Kodolányi-Cornexi-Alcoa II. – Marcali VSZSE 30-35 (13-17)
Székesfehérvár, 120 néző. V.: Pék, Szentesi.

Cornexi II.: Pácz – Lelkes 1, Zsigmond 8/1, Bizik 2, Kapás, Emberovics 3, Németh 6. Csere: Trimmel (kapus), Kiss 6, Kaszás 3, Kocsis 1 Fekete, Kerekes, Vajda. Edző: Mihály Attila.

Marcali VSZSE: Kerner – Müller 5, Pék P. 3, Pék E. 5, Kovács 7, Kévés 7/1, Balogh M. 7/1. Csere: Krajczár, Hrankai (kapusok), Tanai 1, Nagy, Urbán, Bájhober, Francsics. Vezetőedző: Tóth István.

Hétméteresek: 2/1 illetve 4/2. Kiállítások: 6 perc illetve 14 perc.

Nem véletlenül szerepel a tabellán előkelő helyen a Cornexi II. csapata. Jól felkészített csapat benyomását keltették, végig nagy iramban kézilabdáztak. Szerencsére a marcali játékosai megfogadták Tóth mester taktikai tanácsait, így hasonló tempóban, de a több tapasztalatukból adódóan rutinosabb megoldásokkal rukkoltak elő a hazaiaknál, ezért az egész mérkőzés során kezében tartotta a mérkőzést a somogyi csapat.
Jók: az egész kezdőcsapat.


UKSE Szekszárd – Nagyatádi NKK 35-28 (16-13)
Szekszárd, 200 néző. V.: Salamon, Szakatics.

Nagyatád: Sulyokné – Somlai 1, Kiss 2, Simon 2, Bőzsöny 3, Mátyás 8/7, Varga 2. Csere: Nász, Horváth (kapusok), Szabó, Ghetu 4, Bárány 6. Vezetőedző: Mód János.

Hétméteresek: 2/2, illetve 8/7. Kiállítás: 8 perc, illetve 12 perc

Somlai találatával kezdődött a mérkőzés, majd a hazaiak lőttek három gólt egymásután. Mátyás külön őrzőt kapott a mérkőzés elejétől, így a többiekre maradt, hogy kidolgozzák helyzeteiket. A mérkőzés első tíz percében fej-fej mellett haladtak a csapatok, ezután az atádiaknak elfogyott a muníciójuk, gyámoltalanul, rosszul védekeztek, nagyon sok hibával játszottak. Somlait az elmúlt mérkőzésen elszenvedett sérüléséből eredően le kellett cserélni, így jobb szél nélkül maradt a vendég együttes. Emberelőnyös helyzetüket nem tudták kihasználni a somogyiak, így a félidő háromgólos hazai előnnyel ért véget. A második játékrész első perceiben gólképtelennek bizonyultak az atádiak, a szekszárdi fiatalok öt gólt lőttek emberhátrányból, ezzel el is dőlt a mérkőzés. A tolnaiak ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattak. A vendégeknél nem volt kiemelkedő teljesítmény
Ivusza Tamás


Siófoki VSE – Szombathelyi FSE 32-27 (16-13)
Siófok, 300 néző. V.: Horváth, Simó.

Siófok: Molnár – Horváth 2, Gabnai 10, Kiss 3, Búza 1, Tamás 6, Papp 4. Csere: Dabóczi 2, Gábor 3, Gyánó 1, Somogyiné, Sajtosné, Csaba, Pintér. Vezetőedző: Pintér Károly.

Szombathely: Kovács B. – Sulyok 6, Udvardi 9, Zámolyi 3, Kovács 1, Granics 5, Gámbor 1, Kovács A. 1, Szalai 1, Horváth, Hamarics, Kovács B., Hofbauer. Edző: Dr. Woth Péter.

Hétméteresek: 12/8, illetve 6/3. Kiállítások: 2 figyelmeztetés, 8 perc, illetve 3 figyelmeztetés, 10 perc.

Pintér Károly: Kicsit érződött a csapaton a szerdai kupamérkőzés hatása, úgy érzem egy kicsit sokat kivett a lányokból a szerdai nagy küzdelem. Ezért egy kicsit tartottunk is a mérkőzéstől. Az első félidőben mindkét csapat nagyon nagy akarással, harcosan játszott, és a huszadik percig fej-fej mellett haladtunk a Szombathellyel. Az első játékrész végére sikerült háromgólos előnyt szereznünk. Játékunk nem igazán volt sikeres, kicsit erőlködtünk, az átlövéseink nem sikerültek, a zárt hatosfalas védekezést játszó Szombathely ellen szenvedtünk. A második játékrészben szépen fokozatosan hétgólos előnyt szereztünk az ötvenedik percre. Ekkor viszont előjött a csapaton a fáradtság, és öt perccel a vége előtt már csak két góllal vezettünk. Időt kértem, megpróbáltam a fejekben rendet tenni, de kellett egy kis szerencse is ahhoz, hogy a végén ötgólos győzelmet szerezzünk.
Jók: Somogyiné, Papp, Kiss, Gábor.
Ifjúsági mérkőzés: 33-19


Tapolca – Győri ETO II. 23-37