Gaby23 Creative Commons License 2007.11.12 0 0 29

Kedves Carus, és Anerhi!

 

Nekem volt olyan "szerencsém", hogy kipróbálhattam mindkét gépet.

Ugyanis megrendeltem a Philips Triathlon FC 6843-at egy webáruházból. Nálam főleg a keménypadló takarítófej volt, ami miatt ezt választottam. Hát megjött a gép, és kiderült (vagy inkább beborult :-)), hogy a portartály térfogata ugyan fel volt tüntetve, ettől függetlenül porzsákos a drága (és tényleg nem olcsó :-))

Nagyon nem tetszett a dolog, de ha már ott volt, legalább a vizes részét kipróbáltam. Hát elég böhöm gép, nehéz volt húzni-vonni, a vizet szívta, de nem volt mindegy, hogy hogy tartja az ember a fejet, meg kellett dönteni, úgyhogy lezsibbadt a kezem. És ez még nem minden. Ahhoz, hogy átszerelje az ember sima száraz porszivózásra, ki kell venni egy műanyag porlasztót, aztán bűvész ügyességgel beletenni a porzsákot (hát nem vagyok bűvész, úgyhogy nekem nem sikerült :-((

Ez volt a szerencsém, jeleztem a webáruház felé, hogy tévesen informáltak, mert ez nem portartályos, hanem porzsákos.

Le a kalappal feléjük, felajánlották, hogy kicserélik az Lg V-WA266 Cyking Multi-ra. (ez pénteken volt, ma meg itt az új gép, és hogy tudjak válaszolni nektek, gyorsan ki is próbáltam)

Tök egyszerű összerakni, jóval mozgékonyabb, mint a másik.

Az összes fejen (száraz porszivós, Master fej, keménypadló fej) van görgő, ami megkönnyíti a tologatását. Nekem hosszú szálú a szőnyegpadlóm, a régi porszívóval mindig leizzadtam, mire száliránnyal szemben toltam-húztam a fejet.

Ezzel tök könnyű volt porszívózni. És a Master fej, az valami csoda. Száraz porszívózáshoz van egy fej, amiben egy forgó keferendszer van, úgyhogy kikeféli a szőnyeg szálai közül a port, koszt. Szombaton porszívtam, és ezzel a fejjel mégis tetemes mennyiségű "porcica" jött ki. A vizes felmosást is kipróbáltam, az is szupin működött. A portartály kiürítése egy mozdulat. És nem kell összevissza szerelgetni mindenféle kütyüket rajta, egyszerűen fejet cserél az ember, feltölti a tartályt vizzel és már moshat is fel, vagy vizezheti a szőnyegét. (egyetlen hátrány, hogy amíg meg nem szárad a szűrője, addig nem lehet újra száraz porszívózásra használni. De ez szerintem csak munkaszervezés kérdése.

 

Szóval az én tapasztalatom alapján egyéretlműen az Lg V-WA266 Cyking Multi a befutó.

 

Ha van még kérdésetek, szivesen válaszolok.

Üdv: Gabi