CarloB Creative Commons License 2007.11.12 0 0 34877

PoGero: Az, hogy 50 mm egy akvárium magassága nem jelenti azt, hogy a vízoszlop magassága is annyi.  mínusz 5 centi a kavics az alján  mínusz 5 centi a tetejétől (azért csak nincs színig öntve)  mindjárt csak 40 cm a vízoszlop.

--

' hellsing:  PoGero, a kavicsok fajsúlya nagyobb a víznél (kaviccsal teljesen feltöltött akváriumban nagyobb lesz a fenékre nehezedő súly, mint vízzel feltöltöttben), és van a kövek között víz is, ezért sztem azt a részt számold bele a vízoszlopba.'

--

Persze, és abból aki az akváriumokat gyártja nem indúlhat ki, hogy éppenséggel valaki azt a medencét félig vagy negyedig fogja majd feltölteni, -neki ha egy komoly cég az elöirt szabványt be kell tartania azért mert a TÜV -GS (müszaki ill. minöségi vizsga), is az alapján megy.. De egyet nem szabad elfelejteni a szabvány akváriumokat nem véletlenül találták ki, tehát az a méret amit mi látunk a kis szettek, és nagyobb aksik esetében jól kitapasztalt méretek, ha abból kijövünk (különösen a magasságnál..) akkor már nyilvánvalóan változnak a tulajdonságok.. Valamikkor Kádár et. idejében amikkor semmit sem lehetett kapni, pl. a régi fém vázas gittes akváriumok esetében is az alsó talaj üveg lehetöség szerint egy olyan volt amiben drótfonat volt beledolgozva..(vagy sok esetben dupla üveg..)  annyira féltek, hogy valami történhet..

 

PoGero különben spekulálni sokat lehet a témával kapcsolatban, de itt konkrétan az üveg vastagsága után érdeklödtél és ha a mérnökök által készitett és tesztenolt (kipróbált) szabványban az van megadva én nem mondhatom az ellenkezöjét.. (ami alapján több nagyobb nevü komolyabb akváriumokat gyártó cég is megy..)  de szerintem jobb lenne kis pénzt összegyüjteni és kompletten valahogyan olcsóbban beszerezni, asztalos külön üveges.. ez mindig extra pénz és végén drágább annál mint amit tömegben iparszerüen gyártanak..

Előzmény: hellsing (34866)