Uldin Creative Commons License 2007.11.10 0 0 2452

Értékes portéka manapság a használt olaj, ha kiteszel gyűjtőedényeket, még az edényt is ellopják. A lustábbja meg a használt olajat leküldi a budin keresztül a csatornába. Bocsi, de ez van manapság. Jobban jársz, ha adsz egy kis zsebpénzt + jutalékot pár gyereknek, hogy szedjenek össze egy kis olajat, vagy a pecsenye és krumplisütő bódénál felajánlasz egy kis összegget az anyagért jut is marad is alapon, hogy a biofilter se haljon éhen.

 

Minimál pénzből a következőt ajánlom:

 

90000Ft-tól lehet venni a kínaiaktól eldobhatós dízelmotoros szinkrongenerátort 4-6-10 kW-osat, a hűtésrendszerét kell megpiszkálni egy járulékos hőcserélővel, amit sorba kell kötni a gázkazánod hőcserélőjével. Rádolgozol a gázra, a hőkapcsoló meg hamarabb lekapcsolja a gázt.

 

A bioanyagot meg szűrni kell és fel kell melegíteni rendesen, mielőtt beküldöd a dízelmotorba, mivel a hondáról koppintott kínai eldobhatós dízelmotor direkt befecskendezésű.

 

Vagy még jobb, ha Németországból hozol be bontásra valami előkamrás motorral rendelkező dízelautót 25000HuFt körül már találsz gépet.

 

Az utiköltség és a gép ára jó esetben a bontott alaktrészek árából visszajöhet.

 

Egy 60kW-os motorral már rendesen lehet fűteni. Össze kell mókolni egy generátorral, talán a legjobb megoldás szigetüzemben járatni, akksikra dolgozni vele.

Előzmény: mate220 (2450)