Leki Creative Commons License 2007.11.07 0 0 1069
Amit írsz továbbra is megerősíti azt a véleményemet, hogy "vonal alatt" kéne szerepelni a II.-es csapatoknak, ami talán nem eredményezne "torz" tabellát, amikor pl. úgy jön ki pl. a lépés, hogy komplett csapattal megverik az egyik bajnokesélyest, a másik ellen meg serdülővel kiállva simán kikapnak. Persze miután egyre több ilyen II.-es csapat lesz ez se tűnik már jó megoldásnak. De mondjatok jobbat!
Lassan ugyanaz lesz a helyzet, mint amikor a Magyar Kupában az FTC II. ütötte el a továbbjutástól az NBI-es Békéscsabát. Utána nem is indulhattak többet ezek a csapatok az MK-ban.
Viszont azt te se gondolhatod komolyan, hogy az NBIB-s bajnok nem fog erősíteni NBI-re, lehet épp ezekből a tartalék-ifi csapatokból is akár, így valóban lenne értelme a magyar kézilabda érdekét hangoztatni is.
Sajnos egyre rosszabb helyzetben van az ország is és a kézilabdára is kihat. Szerintem már csak megyei jogú városokban lesz létjogosultsága az NBI-es szintnek, máshol ez szinte elviselhetetlen terhet jelent már. Persze messze nincs még veszve a helyzet a Veszprémnek, hosszútávon csak a PEAC lehet riválisuk, a Marcali vagy a Nagyatád úgyis képtelen lenne NBI-es szinthez elegendő feltételeket teremteni, hacsak nem viszik el a lottó ötöst...
Összefoglalva, én nem ellenzem a II.-es csapatok indulását csak a visszás eredményeket kellene valahogy kiszűrni. A tabellától elvonatkoztatva kifejezetten örülök, ha későbbi NBI-es klasszis játékosok látogatnak hozzánk ezekkel a csapatokkal, ahogy pl. Görbicz, Tóth Tímea vagy Tomori is tette, később jó visszagondolni rá hogy 14-18 évesen már láttam őket játszani.
Előzmény: rezike (1064)