thehassan Creative Commons License 2007.10.30 0 0 23976
Ebben van igazság, de hát pont arról írtam, hogy hiába volt hk.z., ha egyszer a személyi állománya valahol a délszláv térségben őrizte a rendet. Ha ez a helyzet, akkor inkább nem legyen hk., és nevezzük nevén a dolgokat.
Vadászgépre ugyanez. Huszonvalahány légiharcra alkalmas (alkalmas?) -29 ugyanúgy nem elég országvédelemre, mint 12+2 G. Akkor meg nevezzük nevén a dolgokat, nem kell többfeladatú vadászgép, légirendészetre két kishatótávolságú légiharcrakéta és gépágyú kell egy szuperszonikus platformra - vagyis MiG-21 is elég lenne.

Viszont.
Korszerű kerekes páncélos megállná a helyét egy kelet-európai konfliktusban is. Vannak 90-100 mm-es löveggel, pct. rakétával szerelt modellek is. Korszerű(sített) harci helikopterek mehetnek Afganisztánba is, de K-Eu-ban is tudnak páncélt törni. A légimozgékonyság mindenhol ugyanazt jelenti. A SOF-képesség is. Ha van két SOF-zászlóalj, amelyek képesek a meg nem nevezett szomszédos ország állam- és kormányfőjét, védelmi miniszterét és VKF-ét a feladat vételétől számított 6 órán belül tárgyalóasztalhoz ültetni magyar megfelelőjükkel (a bilincset majd leveszik az aláírás idejére), nos az még akár elrettentő erőnek is tekinthető. És mind rövid-, mind hosszútávon költséghatékonyabb, mint 200000 főnyi veszteség.

Globális dolgokkal most ne foglalkozzunk, 5. cikkely szerinti konfliktus esetén atom van (lehet) a palacsintában... akkor meg így is, úgy is marha nagy baj van.
Előzmény: Kuruc71 (23973)