showtimes Creative Commons License 2007.10.29 0 0 8870
Egy apró kérdés, ez a Leonyid mitől lenne hitelesebb, mint Dóra?
Részese volt a gépezetnek a háború alatt, mint a magyar térképész?

Viszont felettébb gyanús, hogy még javában a szovjet érában "tényfeltáró újságíró, törvénésznek" nevezték. Az alábbi meghatározást találtam róla egyik 1986-ban megjelent könyvének reklámjában:
"Mlecsin, Leonyid : A Walhalla-terv
Mlecsin kedvenc műfaja a valóságos tényeken alapuló politikai krimi. Ez a könyve is egy bűnügyi regény kereteibe ágyazott tényfeltárás és oknyomozás a világ újfasiszta erőinek akcióiról."

Mennyivel hitelesebb a kapitalista "újfasiszták" leleplezése, mint éppen amit Sorgeról írt? :) Biztos, hogy azok amiket a 80-as évek szovjetjei valós tényeknek neveztek az is volt?

Személy szerint hitelesebbnek tartom Radó Sándor Svájcba telepített kémfőnököt, mint a szovjet idők tényfeltáró újságíró történészét, meg a KGB által úgy manipulált doksikat, ahogy éppen politikai érdekük kívánja.


Egyébként se Sorgeról folyt a vita, hanem volt-e csapatmozgás Szibériából és a Távol-Keletről a moszkvai csata idején nyugatra, vagy sem? alpontként: 45 nyarán szállítottak-e csapatokat fegyverzettel együtt nyugatról keletre, vagy sem?
Az állításaim alátámasztására, anno hivatalos szovjet hadtörténészi munkából vettem a már berakott idézeteket, adatokat. Várom a tényszerű cáfolatot.
Előzmény: Zicherman Istvan (8867)