szenyor Lopez Creative Commons License 2007.10.27 0 0 3529

Sajnos ennyire nem egyszerű a helyzet. A szoftver licencében te elfogadod, hogy a jogtulajdonos (vagy annak szervezete) vizsgálhassa, hogy megfelelő módon használod e a terméket. És mivel a bsa ez a szervezet, elvileg megnézheti. Gyakorlatilag viszont nehézségekbe ütközik a dolog;) Ugyanis

1. -mivel nem hatóság- nem vagy köteles beengedni az épületedbe.

2. ha elküldesz nekik egy leltárt, hogy nem használod az általuk képviselt cégek termékeit, el kell hogy fogadják. Ellenőrizni nem tudják sehogy.

3. olyan fajta szoftver nyilvántartást nem vagy köteles vezetni, amilyent ők kérnek.

 

Viszont. Ha akar, keresztbetehet neked a bsa. Ugyanis az apeh vizsgálhatja, hogy a vállalkozás által elszámolt számítógépen milyen oprendszer és egyéb programok futnak. Azt nem fogadják el, hogy semmi! Ha te hitelt érdemlően tudod bizonyítani, hogy ingyenes dolgokkal operálsz (linux, openoffice, stb.), akkor gondolom nem foglalkoznak veled. Ellenben ha windows, autocad, ms office van a masinákon, akkor megfingathatnak, ha nincs licenc. Na de hogy deríti ki az apeh, hogy mi fut a gépeden? Ki az apeh "kiképzője"? No ki? olvasd el

" A két szervezet együttműködése kiterjed az APEH revizorok szoftver licencekkel kapcsolatos szakmai képzésére, a közvélemény széleskörű tájékoztatására."

 

Hehe. Szép új világ.

Ha tiszta vagy, választhatsz:

- ezt tudatod a bsa-val, azaz elküldöd a kért nyilvántartást

- bízol abban, hogy vagy elfelejtenek vagy ha kijönnek, mindent rendben találnak.

Ha nem vagy tiszta, akkor:

- írsz egy fals listát. Ellenőrizni nem tudja.

- Nem teszel semmit. Kaphatsz egy apeh ellenőrzést. Lol.

Nálunk a cégnél jogtiszták a szoftverek, de nem szívesen teregetem ki egy rakás ügyvéd elé a cég belső dolgait. Semmi közük hozzá. De az apehot nem szeretem. Megoldás?

Előzmény: Degeczi (3528)