belic Creative Commons License 2007.10.26 0 0 23768
Hello!

A "modellemből" miért következik, hogy a honvéd csak alakizik, egyre kevesebbet keres és nem bízhat a társaiban????? (Az egész felépítés nyilván sokkal több anyagi ráfordítást feltételez).

Kezdem a vegen:
-azert nem bizhat a tarsaiban, mert nem tudja, hogy eles helyzetben azok hogy viselkednek. Mert nem voltak eles helyzetben.
-Nem egyre kevesebbet, csak a mostani misszios fizetesnel sokkal kevesebbet

A "csak alakizik" egy picit bonyolultabb. Nagyon sok ismerosom volt sorkatona, es szamomra ugy tunik, hogy a 1970-es evektol a 2000-es evekig a (sor) hadsereg arrol szolt, hogy le legyen minden papirozva, semmi mas nem szamit, lehet 0%-ra teljesiteni a hadgyakorlatot, lehet lopni mindent (ruha, benzin, ...) csak a 2-vel nagyobb paracsnok (minden szinten az adott szinthez kepest kettovel nagyobb parancsnok) tudjon ugy tenni, mintha minden rendben lenne. Szerintem ebbol a hozzaallasbol foleg azert lehetett zomeben kikerulni, mert a missziokban ezt nem lehet megcsinalni, ha nincs hid, ha tucatszam van veszteseg, azt nem lehet lepapirozni. Nem latom mi vedene a visszarendezodestol abban az esetben, ha megszunnek a missziok. (Mielott ezen a bekezdesen felhaborodnak akik az MN hivatasos katonai voltak, hozzateszem, hogy nem gondolom, hogy a hadsereg rosszabbul mukodott akkor, mint ahogy a tobbi allami, burokratikus intezmeny zome mukodott es mukodik.)

A Honvéd nálam nem zsoldos, hanem a hazáját elhivatottan védő katona.

Akkor mar (nagyjabol) keso, ha a bombak es granatok Magyarorszag teruleten robbannak. Akkor a vedelem mar legjobb esetben is csak korlatozott celokat erhet el (hiszen az orszag, a civilek elete, a hazak, ... mind epp rombolas alatt van, vagyis ezeket nem sikerult megvedeni).

Bel
Előzmény: Törölt nick (23761)