DuckTales Creative Commons License 2007.10.26 0 0 23738

Nehéz ezt szvsz egy igennel vagy egy nemmel eldönteni.

 

Tény, hogy földrajzilag elég távol esik Afg. Magyo-tól, de az is tény, hogy tagja vagyunk egy közösségnek, nevezzük NATO-nak.

 

Képzeld magad a helyükbe, az amcsik, britek, kanadaiak helyében te is jogosan lennél felháborodva.

 

Mindig is az volt, hogy mi magyarok próbáltuk megóvni magunkat, a katonákat elsősorban attól, hogy valami veszélyes feladatot kelljen ellátni. (Persze a politikusok is fosnak, mert azért a mindenkori ellenzék jól ki tudná használni, hogy elküldik lelövetni a katonákat.)

 

Lényeg a lényeg, változtatni kellene már azon, hogy csak kapni szeretünk, adni nem. Igenis vállalni kell veszélyes feladatokat is, és tudomásul venni, hogy meg is halhatnak magyar katonák fegyveres küzdelemben is (de ezt a katonák eddig is tudták).

 

(Mondjuk amilyen felszerelésünk és kiképzésünk van (úgy általában), nem is csodálom, hogy ódzkodik a magyar vezetés komoly harci cselekményekre küldeni katonákat. Mert az életben nem minden úgy van ám, mint a Bevetési Irányon.)

 

Összefoglalva, szvsz igaz az is, hogy minek vagyunk ott, másfelől meg jogos kérdés az is, hogy miért nem vesszük ki a részünket a harci cselekményekből, mint más tagország.

Előzmény: Princ of Carpatia (23704)