Hamburger2 Creative Commons License 2007.10.22 0 0 23633

Szervusztok!

 

Meglátásom szerint a MH még mindig abban bízik, amit 1805 és Python is írt. Azaz a szerződéses katonák egy része még mindig nem a pénzért jön a seregbe. Sajnos ezek aránya egyre kisebb. Azért merülhetett fel a probléma, mert a havi illemények viszont már annyira devalválódtak az elmúlt években, hogy nem ellensúlyozzák a lelkesedést és az elhivatottságot. Márpedig azt tudomásul kell venni, hogy attól a pilanattól fogva, hogy egy fiatal családot alapít, a munkahely kiválasztásánál a pénz jóval nagyobb szerepet kap, mint bármi más.

 

Azt se feledjük el, hogy az állomány ilyetén történő hozzáállásának "fejlődésében" nem kis szerepet játszott előző miniszterünk azon kijelentései, miszerint a sereg is munkáltató és minden katona munkavállaló. Ezzel a sarkítással szerintem sokat ártott a morálnak.

 

1805-nek teljesen igaza van abban, hogy a munkaidő tartalmazza a testnevelésre szánt - jelenleg -  napi 1 órát is. Ez elvileg minden (!!) katona rendelkezésére áll. Az tényleg már más lapra tartozik, hogy van ahol ezt szervezetten betartják és van ahol tojnak rá. Nagyon sok múlik a parancsnokokon, de egyáltalán nem mellékes a katonák hozzáállása sem. Azt talán itt nem kell külön vita tárgyává tenni, hogy a MH minden egyenruhása elsősorban katona és csak utána sofőr, titkárnő, szerelő, lövész, stb! Mert a hajdani MH "ősfórumon" erről komoly vitákat kellett folytatni egy-két kollégával is! :(

 

Üdv: Hamburger

Előzmény: Stylist (23631)