Stylist Creative Commons License 2007.10.22 0 0 23631
"Mivel azonban a katona sofőrnek is kell fejenként (közel) annyit fizetni, mint a civil szférában, különben leszerel, ezért a sereg jelentős anyagi hátránnyal versenyez ezen a téren."

Olvasd vissza, mit írt Hamburger a honvédségi bérekről: nagyon örülne, HA elérné a havi keresetük a nettó százezer forintot! Ugyanakkor a cégemnél 3 gépkocsivezető dolgozik, direkt megnéztem a gépben a munkaszerződésüket, és ők havi bruttó 250 ezret keresnek, ami nettóban 145 ezer körül van, plusz kapnak 10 ezer forint értékű étkezési utalványt havonta. Ez tehát több, mint 150 ezer, ami a másfélszerese egy honvédségi sofőr fizetésének. Mindezért heti 40 órát dolgoznak, a ritkán előforduló túlórák külön dotálva vannak. Nem veszélyes árukat fuvaroznak, és bár van "C" jogsi mindegyiknek, de akár "B"-vel is vezethető kisteherautókat hajtanak. Mindezt kizárólag belföldi viszonylatban. Ha jól tudom a kamionosok állandó külföldi járatoknál már nettó 250-300 ezret is megkeresnek! Ezzel a sereg soha nem fog tudni konkurálni...

"...sorkatonaként került légvédelmi rakétákat fuvarozni, asszem nyerges Zil-lel."

Ha jól tudom, a Volhovokat Kraz teherautókkal szállították régebben...

"Nyilván minden teherautó veszélyes üzem, de a zúzottkő vagy 30 tonna mirelit kaja legalább nem tud felrobbanni."

Na azért magától nem robban az olyan könnyen! :-)) De szerintem majd megmondja a frankót Volt Tüzér olvtárs ha benéz ide. Ő már találkozott olyannal, aki látott olyat, aki hallott már arról, hogy szállítják közúton a rakétákat... :-))
Üdv:
Előzmény: Törölt nick (23630)