Volt tüzér Creative Commons License 2007.10.21 0 0 23602

Hogy magyarázzák? Szerintem sehogy. A hajdani tüzelőállás területén rengeteg harci technika volt. Ha a területről szóló műholdképet megnézed, akkor láthatod is. Na ez mostanra megszűnt. Mindent szétvágtak, mindent eladtak, Lakatosék meg Kolompárék meg kamionszámra hordták ki az anyagot.

Nemrég még annyi ponton volt ott, hogy oda - vissza átérte volna a Dunát. Legutóbb, amikor ott jártam, akkor már csak néhány darab volt. Hatalmas mennyiségű löveganyag volt, 155-ös és 122 mm-es tarackok. Legutóbb már csak 3 darab volt. A valamikori légvédelmi technika teljesen elkopott.

Egy valami keményen tartja magát. Valamikor állítólag Debrecenbe hoztak 18 darab BRDM-2 páncéltörő harcjárművet. Na a katonák a telephelyen megpróbáltak belőle benzint lopni, erre 4 darab úgy kiégett, mint a zsír. Na azok még ott vannak.

De a vas hamarosan elkopik. Viszont még mindig ott van a fene tudja hány ezer kamionra való vegyivédelmi anyag. Az aztán ott van, azt nem viszi senki, az csak rohad. A megszűnt alakulatoktól ott vannak a tűzoltó készülékek, de jó pár napig kellene hordani, hogy elkopjon. Már ha lenne hová hordani.

Néhány kép: A 2 - 3. képen látható a fogyás.

A nyitott ajtó mőgőtt valamiféle vegyi anyag van hordókban, de a hordók már elkezdtek szétmállani, azóta nem mernek hozzányúlni.

Az utolsó képen az én hajdani fedezékem látszik. Ott Eü. anyagot tároltak, ez maradt belőle.

 

Előzmény: Stylist (23595)