Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2007.10.19 0 0 23111
Kedves Felicitász,

Én jól vagyok időközben (hólyaggyulladást mondtál) és köszönöm az antibiotikumos tanácsot, már egyáltalán nem szedek fájdalomcsillapítót. Közben kint volt a midwife-om tegnap (vagy tegnapelőtt?) és átküldött egy vizeletmintát a labornak. Egyelőre elméleti kérdés amit felteszek, de tanítsál légyszíves: ha visszajön pozitívan, és kiderül, hogy mondjuk másik antibiotikum való erre a baktériumra, akkor lehet kezelés közben pl. négy nap Augmentinről teszem fel Nitrofurantoninra váltani, vagy végig kell szedni az egy hetet Augmentinből és csak utána lehet váltani másik antibiotikumra?

Nyugodtan at lehet valtani masikra.

31 éves barátosnénak, aki bő két héttel volt "lemaradva" mögöttem, tegnap megszületett a kislánya (részleteket még nem tudok) és köszöni a segítségedet. Én tettem fel a kérdéseit az elmúlt hónapokban és nem volt sok, de ami volt, az fontos volt.

Gratulalok baratnodnek is.

Gabor
----------------------------------------
Kedves hola181,

Ezt a betegséget el lehet kerülni mütét nélkül? Gyógyszerrel vagy kuppal?

Ha TENYLEG dysplasia (a kenet szerint is), akkor attol fugg hogy milyen foku (2-5 -ig)
2-vel lehet probalkozni, gyulladast csokkenteni, de azon felul nem, akkor mar valamifele beavatkozasra szukseg van.

Gabor
-------------------------------------
Kedves sam-sam,

Már rég írtam felétek, de most megint van miért. 29 év, két gyerkőc ( 5,5 éves és 13 hónapos) . Januártól nem szoptatok, május-júniusban szedtem utoljára fogigátlót, jelenleg katasztrófa ciklus. Aug-tól 2 hetente megjön és 2 hétig tart kb. Nem sok, de nem is elhanyagolható. Tegnap voltam dokinál, Clostylbegitet írt fel. Jól megijesztettek, hogy hát ép nem nem ez lenne a megfelelő módszer ciklusrendezésre. Ismerem valamennyire ezt a bogyót, annak idején a babaprojectre rásegítve szedtem is. Jövő pénteken uh. Szerintetek?

Ciklusrendezesre tenyleg nem Clostybegitet szoktak hasznalni. Hogy mitol van azt igy nem lehet megmondani, mert sokminden okozhat ilyen szimptomakat. Juniusig apolt es eltakart a fogamzasgatlo (ami rendben tartja a ciklust), anelkul ugy tunik hogy
rendezetlen. Ultrahang talan megmondja, de nem mindig. Ha nem akarsz teherbe esni, a legegyszerubb visszamenni a fogamzasgatlora.

Gabor