cipra32 Creative Commons License 2007.10.17 0 0 23075
Kedves Gábor!

Tejfehérje allergia miatt nagyon erős, gyulladt ekcéma jött ki az egész arcomon, hátamon, kezemen. Most 7 hetes terhes vagyok, így a szteroidos krémeket nem használhatom.

Valamit kezdenem kell a bőrömmel, mert iszonyatosan fáj, hámlik és véresre kaparom az arcomat, hátamat, kezemet. A bőrgyógyász szerint nem lehet semmit sem tenni, zsíros krémmel kenegessem és szülés után rendeződik majd.

Kérdéseim:

1.) Az Eucerin 10%-os Urea kenőcse szalicilsavat (5%), kőszénkátrányt (10%), zinck oxidot (10%) tartalmaz. Ezek az összetevők nem jelentenek veszélyt a babára? ---- a tájékoztatóban nem említik, hogy terhesség során használható vagy sem a kenőcs.

2.) Mivel teljes tejfehérje diétán vagyok ( semmilyen tejterméket nem fogyaszthatok ) a kalcium pótlást hogy oldjam meg? Napi hány mg kalciumot kell pótolnom tabletta formájában?
A jelenleg szedett kalciumtabletta 200 mg calciumot tartalmaz és a tájékoztató szerint max 2*2 db, azaz összesen napi 800 mg calciumot szabad bevenni naponta. Ez elegendő a babának és nekem?

Köszönettel:
Cipra