TestiPasztor Creative Commons License 2007.10.12 0 0 197
Elnezest, de nem ertem, miert kezelsz szinonimakent olyan kerdeseket. hogy:
"szerzodeses kutatas" es "kutatointezet alapitas"
"par elokiserlet valamifele otletre" es "mukodo prototipus, ami egy-ket simitas utan piackepes termek"

> Ezért gondolom, hogy Miskolcon sem a nulláról indulnak, de a pénzszerzéshez mindíg kell egy kis sírás-rívás, meghogy milyen heroikus erőfeszítés kell a nulláról indulónak, stb.

Ha bemesz egy tobb ezer m2 tokures epuletben, amiben negy fal van, es kesz, te meg elektronmikoroszkopokat, ATM-STMket, tisztaszobaka akarsz berendezni, ugy, hogy a deklaraltan kozepeuropa meghatarozo kutatokozpontja legyel, ahhoz kell penz, kemenyen. Egy labort nullarol felepiteni az nullarol indulast jelent a vilagon mindenhol. Hameg versenykepesek is akarnak lenni, akar tudomanyos akar piaci szempontbol, akkor meg megtobb penz kell.

Mar fennt van a honlapjuk, ezert ebbol kiderul, hogy
- egy inkubatort es a hozzatartozo szolgaltatasokat, laborokat
- egy kutatokozpontot
- egy oktato kozpontot
akarnak letesiteni. Csak az epulet atalakitasara ill muszerbeszerzesre elmegy majd a 18 milliard. Remeljuk nem markolnak tul sokat, es tobb sikerel jarnak, mint a BayZoltan

>A kérdés csak az, hogy milyen hosszú távban gondolkodnak a résztvevők.
Bocsass meg, ilyen kutatoparkot rovidtavra epiteni hulyeseg.

>Ha szélhámosok, azon nem segít semmi, de tegyük fel nem így van.
>Egy ilyen csapatot azért nem nyeretlen kétévesekből szokás összehozni, még kis hazánkban sem.
??? Nehezen tudom ertelmezni ezt a megallapitast. A csapatban kikre gondolsz? A kutatokra? A menedzserekre? A ttech / szabadalmi szakemberekre? Ezekbol az van, aki van. Aki elvallalja a szerzodest, az jon. Nem hiszem, hogy szettapostak egymast a nemzetkozi hiru szakemberek ezert a munkaert. Most ne gecizzunk, es ne kerdezzunk ra arra, hogy hany nehezsulyu ttech szakember van magyarorszagon, ill hany nehezsulyu nanotech/nanotudomany szakember. En nem is kernem a resztvevokon szamon, hogynem tapasztaltak valamiben, ami nem letezik kis hazankban.
Nem ismerem az embereket, de egy ilyen projektben a human alomany az, ami legkonyebben lecserelheto, ill utoljara kerul kepbe. Nem vagyok abban sem biztos, hogy megvan mar, hogy kik kutatnak, ill ttechet kik csinaljak. Egyebkent is, ilyen embereket fel ev alatt ki lehet rugni, es ujakat behozni a projektbe.

Előzmény: Mungo (196)