Sti_ Creative Commons License 2007.10.03 0 0 24841
igen, az evolúcióelmélet( törzsfejlődésre vonatkozó) része a kezdeti egyszerű élőlényekből bonyolultak kifejlődése, része a bonyolult élőlényekből egyszerűbbek kifejlődése, része a nagy halból a kisebb kifejlődése, a kis halból a nagyobbé, a 'fejlődés' mindegyik esetben 'változás' értelemben szerepel;

"Változás az inga ide-oda lengése, vagy a kihalás is. Túl általánosnak tartom... deklarálni kellene minek a milyen változása és elnevezni, hogy lehessen használni! (Erre szvsz jó szó a fejlődés, de mindegy, csak ugyanazt értsük alatta.)" (laszilo)

továbbá nem értetlenkedtem, a 'fejlődés' helytelen' használatát minősítettem, az, hogy helyesen is lehetne érte(lmez)ni, nem jelenti, hogy helyesen értelmezte egy pillanatig is az olvtárs (szerencse, hogy nem mosdatod és nem csúsztasz:)))

További szerencse, hogy most mosdatom és nem csúsztatok, ugyanis volt, amikor több pillanatig is helyesen értelmezte az olvtárs (humorizált fogalmazásban) - általam a lényeg aláhúzottan:

"Perszehogy nincs fejlődés. Miközben az egész elmélet az egyszerű élőlényekből való bonyolult élőlények kifejlődését taglalja, fejlődésről egy fia szó sem esik benne. :o)" - dalalada (24666)

továbbá tekintve, hogy az evolúcióelmélet hangsúlyozottan változásról beszél, nem tudom, mi gond lenne, ha úgy tennénk, mintha arról beszélnénk :)))

""Változás..." - minő szemérmes, óvatos, bizonytalan, határozatlan, tartalmatlan, definiálatlan, semmitmondó fogalom!" - (22314)

Kissé konkretizálva (és kiemelve kedvenc fogalmadat):

"Megjegyzés: eredetileg az alaptípus-átalakulás szót akartam bevezetni, de rövidíteni akartam..., de az alaptípusváltozás se rossz - irigylem is tőled alaposan..." - (20833)
Előzmény: egy cuki ausztrál állat (24807)