vandork Creative Commons License 2007.09.26 -1 0 4747

Szia NEva_07!

 

Tényleg kicsi a világ!

Melyik publikációra gondolsz?

Erre a könyvemre? http://www.airforce.ru/book_review/hungary/index.htm

 

Az ötleted tetszik, csak jelenleg nincsen semmi időm, mert éppen egy új könyvön is dolgozok, s persze, mellette dolgozni is kell:) Később beszéljünk róla, jó?:) Hol publikálnánk?

 

A szovjet légierő témáját kutatva jutottam el egyéb, de szinténa  légierő alá rendelt, vagy a légvédelem (PVO-nak nevezték ők) alá rendelt alakulatokhoz.

A most készülő könyvben mindezek is benne lennének.

gondolok itt azokra  szovjet LéRak Osztályokra, melyek a repülőterek mellett települtek, vagy fontos objektumok mellett. (nem csapatlégvédelem, melyek a négy hazai szovjet szárazföldi hadosztály melett voltak). Kutatom a önálló híradó ér ráió-technikai zászlóaljakat, és dandárokat, melyek a légvédelem, vagy a légierő különféle magasabbegységei, alakulatai mellé voltak rendelve. + lokátorszázadok, -posztok, stb.

 

Kellene egy kis segítség abban, hogy ti milyen orosz légvédelmi rakétás bázisról tudtok, ill. milyen lokátoros alakulatról (lokátorszázad), stb.

Nekem ezekre van egy szép listám, de hiányos, sok helyen hibás, duplikált, sok munkámba telt ezt is összeszedni. Szívesen segítek én is azonosítani az alakulatokat íly módon.

 

Láttam pl, hogy szó volt a LéRak témában Lovasberényről. Ott három alakulat volt + az 56. őrszázad.

-egy légierős rakéta és bombafegyverzet raktár (aszrvb oroszul)

-egy önálló légierő alá rendelt gépjármű javítószázad

-egy légvédelmi rakéta technikai bázis, mely a DHDSCS fegyverzetszolgálatának volt alárendelve

 

apropó: voltam a múlt héten Nagytevelben, a ZKP melett ott votl egy LéRak osztály is, mégpedig ugyanazon ezred alárendeltségében, mint a repülőtéren lévő osztályok!

 

sziasztok, egyelőre ennyi

Karesz

 

 

Előzmény: Neva_07 (4745)