_MrB_ Creative Commons License 2007.09.18 0 0 10912
Visszakeresel, le van írva.

Lényegét összefoglalom neked.

Ezek a lencsék polimerizációs eljárással készülnek, mely nem megy teljesen végbe. Ez a folyamat az UV-sugárzás hatására szép lassan folytatódik. Amolyan, a szemeden lesz egy majdnem polimerből apránként polimer.

Ezzel a folyamattal szép lassan csökken az oxigénáteresztése, a nedvességtartalma/megkötő képessége, a fényáteresztése... Közben lassan gyülnek az apró kis piszkok a lencséden, melyeket a gondos tisztítással sem tudsz lemosni róla, mivel vegyileg beépül a lencsébe, vagy kötést alakít ki a felszínével, s ottmarad.

Ezek halmozottan a következő dolgokhoz fognak vezetni:
- csökkenő oxigénáteresztés == eresedés a szemben (nem, nem a látható piros erek), ami finoman szólva is egy életre szopás, ha meg tele is vannak, meg sokan is ezek az erek, akkor látásvesztés, ha esetleg elpukkan 1-2 ilyen ér, vakság.
- csökkenő folyadéktartalom == diszkomfort érzés, mivel egy "száraz" műanyag vacak rosszabb, mint egy nedves, filmen úszó műanyag vacak.
- Növekvő szennyeződés == melegágya a baciknak, gombáknak, vírusoknak, melyek elszaporodva az enyhe gyulladástól a teljes vakságig terjedő széles spektrumon okozhatnak átmeneti vagy tartós, maradandó "kellemetlenségeket".

Mindezek halmazati büntetése lehet, hogy a szemed fokozottan érzékennyé válik az idegen testekre, és olyan foku diszkomfort érzést vált ki egy idő után a legjobb, legkényelmesebb lencse viselése is, mely mind pszichésen, mind fizikai tünetei miatt elviselhetetlenné teszi azt. Azaz: hiába akarsz majd lencsét hordani, s hiába hordhatnál, a szemed tiltakozása miatt nem fogsz tudni hordani többet.
Előzmény: macimoci (10911)