binlaci5 Creative Commons License 2007.09.13 0 0 38

Hazajöttem az első szülői értekezletről. Semmi konkrétum. Az volt az érzésem, mind eddig mindig, közösségi témákban halgatni az Ofőt. nyolcadikban is ez lesz a műsor? Iskola egésze, tantermek, Ami új volt, hogy az évnyitó politikai töltetű volt. Szerinte... Pénzről szólt, a tornaóra hol lesz tartva. Hogy minden fiúnak van már fenyítése... Ilyenek, hogy fizetni kéne 5000Ft-ot a tornaóráért, mert egy más épületben lenne tartva ami nem az iskoláé és az milyen jó lesz. Meg a helyi rendőr miért igazoltatja a gyerekeket, akik a parkban beszélgetnek..... Nézett mindenki okosan. ÁÁÁÁááááááhh

 

Amikor valaki a továbbtanulást forszírozta, azok a szülők hozzászólásai voltak az értékesek, akiknek a nagyobbik gyermekük már végeztek a nyolcadikban és a tapasztalataikat mondták. Hogy hiába veszik fel valahová erős helyre, azért 36os a kezdőlétszám, mert úgyis kibukik 10. Aztán amikor a nőnek megint beszélhetnéke támadt, közölte, hogy bízzunk abban, hogy amúgy kevés a gyerek demográfiailag és ahova eddig kevés volt a négyes, most a hármas is megfelelő. A nagyotmondás és a tályékozottsága jegyében, tartva magát a semmihez, pédálózott, hogy olyan szakmák amik eddig nem voltak divatosak, felkapottá váltak - itt győrben - és kitünő tanulók jelentkeznek rá, mégpedig azért, mert a szakma jellege szerint keresettek Ausztriában, könnyű vele elhelyezkedni ott. Szakács, ilyenek.... Megy, hogy lesz egy továbbtanulási felelős, majd kijelölik.

 

Lehet, hogy én is ebbe az irányba megyek el, -német nyelvterületen, könnyen művelhető hiányszakma - aztán fizetek neki egy német tanfolyást vagy privát tanárt.

 

Vélemény?